De wonden in de harten van de kinderen veroorzaakt door een afwezige moeder - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De wonden in de harten van de kinderen…
Niet alleen romantische etentjes: aan de basis van een liefde is het belangrijk dat er medeplichtigheid en vriendschap is 10 persoonlijke overwinningen die kunnen plaatsvinden na een traumatische ervaring te hebben beleefd

De wonden in de harten van de kinderen veroorzaakt door een afwezige moeder

Door Janine
4.319
Advertisement

Een moeder is dat unieke en fundamentele wezen dat - in voor- en tegenspoed - gedurende ons hele leven een onmisbaar referentiepunt zal zijn; maar - begrijpelijkerwijze - is het in de allereerste kinderjaren dat haar aanwezigheid onmisbaar is voor de affectieve en cognitieve ontwikkeling van het kind.

In die mate dat instinctief ook de grootste angst voor kinderen is om te worden achtergelaten zonder de moeder; iets dat onvermijdelijk gebeurt - vanwege werk of andere redenen - en dat een onbedwingbare huilbui veroorzaakt.

Langdurige afwezigheid kan echter ernstige emotionele wonden veroorzaken, vooral in de eerste zes jaar van het leven van een kind.

foto: pixabay

Een afwezige moeder kan namelijk ook de oorzaak zijn van slaap- en eetproblemen: deze aandoeningen kunnen min of meer bewust ook een manier worden om zich tegen zo'n afwezigheid te verzetten. Bovendien kunnen frequente en langdurige afwezigheid ook sterke angstgevoelens bij kinderen veroorzaken: ze zijn bang wanneer hun moeder weggaat, maar ook wanneer ze terugkeert, omdat ze niet weten wanneer ze hen weer alleen zal laten. Sommige moeders gebruiken deze angst echter om hun kinderen onder controle te houden, en dreigen hen in de steek te laten als ze niet gehoorzamen.

Het kind dat een afwezige moeder heeft, ontwikkelt een typische opeenvolging van gedrag dat bestaat uit protest - wanhoop - vervreemding, die hun emoties stoort, en waaraan soms een diepe haat wordt toegebracht vanwege het feit dat ze gedwongen worden om een ​​soortgelijke situatie te leven.

Het kind kan een afstandelijke, boze en trieste volwassene worden; hij leert vooral dat hij voor zichzelf zal moeten zorgen, en dit leidt hem tot het opzetten van maskers - de gehoorzame, de pester, enz. -, een gewoonte die zal blijven bestaan ​​als volwassene en die niets anders is dan een manier om te reageren op verlating.

Over het algemeen verliezen kinderen van afwezige moeders het vertrouwen in anderen en daarmee de hoop geliefd te zijn. Daarom kunnen ze als volwassenen op zoek gaan naar banden van absolute afhankelijkheid - meestal bestemd tot mislukken, als ze niet met de diepgaande problemen van de kindertijd kunnen omgaan - of koppig niet in staat zijn anderen te vertrouwen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt