De ouders van vandaag zijn "onvolwassen volwassenen", niet in staat om hun verantwoordelijkheden als familie op zich te nemen - BekijkDezeVideo.nl
x
De ouders van vandaag zijn "onvolwassen…
8 signalen om de jaloerse mensen om je heen te herkennen Als een vriend je te vaak teleurstelt, is het goed om je vriendschap te heroverwegen

De ouders van vandaag zijn "onvolwassen volwassenen", niet in staat om hun verantwoordelijkheden als familie op zich te nemen

13 Februari 2019 • Door Janine
2.674
Advertisement

Tegenwoordig is het heel gewoon om veertigjarigen te ontmoeten die "eeuwige kinderen" lijken te zijn gebleven: mensen die hetzelfde zorgeloze leven leiden en geen verantwoordelijkheid dragen, alsof ze nog tieners zijn.

Toch zijn ze volwassen, of eigenlijk "onvolwassen volwassenen", zoals dr. Massimo Ammaniti ze heeft omgedoopt. Een fenomeen dat hij in zijn recente boek "Tijdloze Tieners" beschrijft als een echte pathologie, die steeds meer voorkomt onder mensen van 30-45 jaar. Laten we bekijken wat hij bedoelt.


Deze mensen werden geboren in de tijd van de economische groei en zijn het resultaat van de heersende consumentencultuur, die een verkeerd levensmodel heeft voorgesteld, gebaseerd op puur narcisme. Vaak verstoken van een sterk leiderschap in hun groei, voelen ze geen verantwoordelijkheid tegenover anderen, laat staan ​​in de samenleving: hun uiterlijk is het belangrijkste, wat hen ertoe brengt om mooie, maar nutteloze items te kopen om zich beter te voelen. Het is duidelijk dat dit gedrag hen veroordeelt om alleen te zijn, voortdurend ontevreden, om te overschatten wat anderen bezitten en om altijd naar iets nieuws te zoeken, in een poging een leegte te vullen - wat in wezen moreel is.

Dit heeft als gevolg dat voor de volwassene het gezin en de verplichtingen die het met zich meebrengt op een abstracte manier worden opgevat, en de negatieve effecten hiervan volledig worden weerspiegeld op hun kinderen: deze zijn, bij gebrek aan een gezaghebbende gids, gedwongen elders naar modellen te zoeken om te volgen - maar hoe kunnen ze zich oriënteren zonder morele referenties?

foto: Unsplash

Kortom, gezien het feit dat de fouten van de vaders op de schouders van hun kinderen terecht komen, is Ammaniti pessimistisch over de toekomst van de nieuwe generaties.

Wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt