Mensen die altijd in conflict zijn met anderen, zijn in werkelijkheid in conflict met zichzelf - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mensen die altijd in conflict zijn met…
Een werknemer van McDonald's met het syndroom van Down gaat met pensioen nadat hij meer dan 30 jaar lang een glimlach heeft geserveerd Assertiviteit is weten nee te zeggen als dat nodig is, zonder bang te zijn anderen niet aan te staan

Mensen die altijd in conflict zijn met anderen, zijn in werkelijkheid in conflict met zichzelf

Door Janine
1.529
Advertisement

Er zijn mensen die altijd in conflict lijken te zijn met de hele wereld - of op zijn minst een deel ervan: ze staan altijd klaar om de fouten en kwaad in de acties van anderen te zien; ze bekritiseren graag alles wat hen omringt en dat wordt daarom het centrale object van al hun roddels.

Het is te gemakkelijk om te begrijpen dat wat ze zeggen niet altijd kan worden onderbouwd: ze zullen eerder alles waar hun ogen op rusten verdraaien. En dit omdat - om met Gandhi te spreken - "iemand die in oorlog met de hele wereld is, is iemand die in oorlog met zichzelf is".

Iedereen zal weleens bijzonder kritisch zijn geweest en zich oneerlijk tegenover iemand hebben gedragen: en als we over die episodes nadenken, beseffen we dat we in die tijd hoogstwaarschijnlijk ons slechte humeur en nervositeit op iemand anders afreageerden. Dit stelt ons in staat om beter te begrijpen hoe degenen die klaar staan om voortdurend anderen te beoordelen en kritiek te leveren, blijkbaar een probleem met zichzelf hebben.

Het is essentieel om afstand te nemen van deze mensen, omdat ze ongezond zijn, dat wil zeggen dat ze onze emotionele kracht kunnen verminderen, ons omhullen met hun negativiteit.

Daartoe moeten enkele punten duidelijk zijn:

• dat conflicterende mensen problemen hebben met zichzelf;
• dat we allemaal dit interne conflict kunnen beleven, op bepaalde tijden en in bepaalde omgevingen; maar niet om deze reden zouden we minder in staat zijn om degenen lief te hebben die ons dierbaar zijn;
• dat er niets mis is met ons, en we moeten de kritiek ons niet eigen maken.

foto: pixabay

Ieder mens geeft anderen in feite wat hij in zich heeft: dit betekent niet dat ze ons kunnen schaden, maar dat we zelf waarde moeten geven over het negatieve denken van anderen. Wanneer we de afgunst, de woede en de beledigingen van anderen - het herkennen van hun ware oorsprong in de malaise van de persoon die ze uitdrukt - niet accepteren, dan blijven die negatieve gevoelens behoren tot degenen die ze geformuleerd hebben - niet tot ons.

Om met mensen van dit type om te gaan, is het nuttig om toevlucht te nemen tot drie "wapens", die ieder van ons van nature heeft: afstand nemen, begrijpen wat niet relevant is, en het negeren. Het is daarom een kwestie van kiezen om woorden te laten meevoeren door de wind van onverschilligheid, of om ze in ons te doen stagneren. Geen moeilijke keuze, toch?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt