11 vragen die je jezelf moet stellen om je leven te verbeteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 vragen die je jezelf moet stellen…
Moeders worden vaker boos op hun kinderen waarin ze zichzelf zien. Het is alsof ze tegen de spiegel praten! Kinderen die echt gelukkig zijn, zijn vaak luidruchtig en levendig

11 vragen die je jezelf moet stellen om je leven te verbeteren

Door Janine
2.250
Advertisement

Er wordt aangenomen dat om elke opdracht te kunnen voltooien en je doelen te bereiken, het noodzakelijk is om een snel tempo te handhaven, om je dromen zo snel mogelijk te realiseren. In werkelijkheid lopen we soms het risico om onszelf en ons doel uit het oog te verliezen, en ontdekken we vervolgens dat, pas als we het met veel moeite hebben bereikt, het niet is wat ons gelukkig maakt.

Van tijd tot tijd is het goed om te stoppen en na te denken over jezelf, je leven te analyseren; dit is in ieder geval wat Shannon Kaiser suggereert. Volgens de llfe coach zijn er 11 vragen die ieder van ons zichzelf zou moeten stellen om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

foto: pexels

1. HOE IS MIJN LEVEN? Probeer te begrijpen wat je naar het huidige moment in je leven leidde, en waar je bent om je dromen waar te maken: werk je op de plek die je zou willen? Geeft de persoon naast je je een goed gevoel? wie ben jij en wie wil je zijn? Als iets je niet meer weerspiegelt, verander het dan.

2. WAT MAAKT ME BOOS? Woede voorkomt dat we ons goed voelen; soms is het echter de enige verbintenis met iemand, en daarom verzamelen we te veel negativiteit in onszelf. Het beste wat je vaak kunt doen is proberen te vergeven en de wrok weg laten glijden, zodat je beter van het leven kunt genieten.

3. MAAK IK ME TEVEEL ZORGEN OM WAT ANDEREN DENKEN? Stel jezelf de vraag of je bang bent om aan anderen je dromen, je gedachten te vertellen en of dit je belet belangrijke beslissingen te nemen. Leer de mening van anderen over je leven te negeren, om geen tijd en energie te verspillen, hen af ​​te leiden van jouw ware doelen. Vertrouw jezelf en je zult de waardering van anderen niet nodig hebben.

foto: pexels

4. BEN IK GELUKKIG OP DE PLEK WAAR IK LEEF? Verschillende studies tonen de invloed van de omgeving op ons geluk. Denk dus eens aan de plaatsen die je wilt bezoeken: misschien merk je dat je je horizon wilt of moet verruimen, om je beter te voelen.

5. BEN IK GELUKKIG MET MIJN WERK? Je doet niet altijd het werk van je dromen; maar als dat je niet gelukkig maakt, moet je misschien je roeping zoeken en veranderen. Luister naar je innerlijke stem.

6. WELK DEEL VAN MIJN LEVEN NEGEER IK? Er zijn aspecten van ons leven waar we niet graag bij stilstaan; maar toch, zelfs als we proberen ze te negeren, doen ze ons nog steeds pijn, waarvoor we ons schamen of ons schuldig voelen. Dit komt omdat het onmogelijk is om er vanaf te komen: we moeten onze angst onder ogen zien, het ontdekken. Alleen dan zullen we weten hoe we ermee moeten omgaan. En we zullen er sterker uitkomen, en zonder deze last op onze mogelijkheid om gelukkig te zijn.

Advertisement
foto: pixabay

7. WELKE HERINNERINGEN WIL IK ACHTER ME LATEN? Jezelf zijn is moeilijk, maar alleen dan kun je gelukkig zijn: laat anderen je ware persoonlijkheid zien om echte vrienden te vinden.

8. HOE IS MIJN RELATIE MET MEZELF? Het is belangrijk om jezelf te accepteren en je eigen kwaliteiten, je inspanningen te erkennen. Jezelf liefhebben is essentieel om jezelf op de beste manier aan de wereld te tonen en gelukkig te zijn.

9. WAT HEB IK ALTIJD GEWENST OM TE DOEN MAAR HEB IK MEZELF NOOIT TOEGESTAAN? Deze vraag kan je leven drastisch veranderen, op voorwaarde dat je het eerlijk beantwoordt. Heb je het moment uitgesteld om iets te doen waar je van hield, waarbij je van tijd tot tijd verschillende excuses verzon? Stop met uitstellen en neem actie, leef je leven volop.

10. WAT BETEKENT SUCCES VOOR MIJ? Voor sommigen is het geld, voor anderen een beroep met prestige, voor anderen betekent het populariteit; maar vanuit een spiritueel oogpunt is het enige belangrijke dat wat je voelt over je leven en je doelen. Leer je nieuwe dingen, groei je, zorg je voor jezelf en de mensen om je heen? Kun je doorgaan met het realiseren van je verlangens? Herdefinieer je persoonlijke concept van "succes" door contact te maken met je innerlijke zelf.

11. WAT BEN IK BEREID OM TE LATEN GAAN? Maak een lijst van al die mensen, plaatsen, ideeën en overtuigingen die belemmeren dat je in harmonie bent met jezelf, en laat ze weggaan: pas dan kun je in vrede leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt