3 handige tips voor mensen die te maken hebben met angst

Janine image
door Janine

01 April 2019

3 handige tips voor mensen die te maken hebben met angst
Advertisement

Angst is een veel voorkomende emotie die deel uitmaakt van de complexe innerlijke sfeer van elk individu. Het kan worden geactiveerd door elke gebeurtenis, positief of negatief, wat een bepaalde mentale betrokkenheid impliceert. Dit is echter een normale reactie op een stressvolle situatie, anders is het wanneer dit gevoel te opdringerig, overheersend of zelfs belemmerend wordt.

Hier zijn 3 tips om beter met deze situatie om te gaan.

via adaa.org

Advertisement
pixabay

pixabay

Luister naar je innerlijke zelf. Angst en stress hangen niet zozeer af van externe situaties, maar eerder van de manier waarop externe prikkels in emoties worden vertaald. Het bewijs is dat niet iedereen in dezelfde situatie op dezelfde manier reageert. Het is noodzakelijk om in contact te komen met iemands "ik", om de bron en de reden voor angst te visualiseren, om het te kunnen domineren.

Advertisement
r. nial bradshaw/Flickr

r. nial bradshaw/Flickr

 

Omring jezelf met positieve mensen. De omgeving heeft een merkbaar effect op de emotionele sfeer, dus degenen die aan angst lijden, doen er goed aan contact en nabijheid te zoeken van personen die in staat zijn om optimisme en energie tot uitdrukking te brengen. Het gezelschap van vrienden of familie die weten hoe ze de last moeten verlichten, is fundamenteel in het persoonlijke genezingsproces.

Karoly Czifra/Flickr

Karoly Czifra/Flickr

Vraag om hulp. Toegeven dat je een probleem hebt en accepteren dat je het niet alleen kunt overwinnen, is geen manifestatie van zwakte, maar een daad van moed. Angst wordt vaak geaccentueerd met het gevoel alleen te zijn, dus erover praten met iemand helpt het te verlichten en je beter te laten voelen. Je gevoelens uiten is de eerste stap om te metaboliseren wat er gebeurt.

Alle emoties zijn essentieel om elk moment te beleven en volop te genieten. In het geval van angst is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen fysiologische en pathologische angst, dat wil zeggen, tussen gezonde en natuurlijke en schadelijke en destructieve angst. Wat nooit vergeten mag worden, is dat elk persoon "verantwoordelijk" is voor zijn eigen emoties, noch is de auteur het slachtoffer. Wanneer een situatie ongemak veroorzaakt, is de winnende strategie niet om eraan onderworpen te worden, maar je af te vragen waarom je je niet goed voelt. Je bent niet sterk omdat niets je schild kan aantasten, maar omdat je de moeilijkheden kunt overwinnen en ondanks alles verder kunt gaan.

Advertisement