"Een opgeruimd huis is een triest huis": de gedachte van een bekende opvoeder over het geluk van gezinnen vandaag de dag - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Een opgeruimd huis is een triest huis":…
Een vakman creëert badkuipen met behulp van scheepstechnologie... en het resultaat is prachtig Honden komen van de sterren: het verhaal waardoor je nog meer van je viervoeter houdt

"Een opgeruimd huis is een triest huis": de gedachte van een bekende opvoeder over het geluk van gezinnen vandaag de dag

Door Janine
5.471
Advertisement

Perfectie verveelt niet alleen, maar kan ook deprimerend zijn. Vooral als je huis er onberispelijk uitziet, alsof je van het ene op het andere moment een militaire inspectie moet ondergaan, getuigt het van een obsessieve toestand, een verslaving die triestheid opwekt. Dit werd verklaard door Sergio Cortella, opvoeder, psycholoog en schrijver, die onderstreept hoe in de huidige maatschappij de beeldcultuur eigenlijk een bron van constante onzekerheid en ongelukkigheid is.

via: YouTube
foto: Pexels

Het meest emblematische en trouwe voorbeeld hiervan is de gewoonte, of beter gezegd de manie, om selfies en in het algemeen foto's op sociale media te plaatsen. Wat wordt getoond en gedeeld, is nooit de realiteit, maar een goed geconstrueerde bewerking ervan. Telkens wanneer mensen een beeld van zichzelf, van een plaats of van het klassieke gerecht dat net is gekookt publiceren, is die ogenschijnlijk natuurlijke en spontane scène soms het resultaat van lange voorbereiding, van vele pogingen, op zoek naar de perfecte foto.

Zelfs wanneer er een detail lijkt te zijn dat niet precies lineair is, vraag je je af of het niet opzettelijk is gedaan, met als doel het gewenste visuele effect te bereiken. Alles is kunstmatig, artefact, de ideale versie van hoe iemand wil verschijnen, waardoor de schoonheid van imperfectie, de authenticiteit van het zijn wordt opgeofferd. Een ander voorbeeld dat je doet glimlachen, is wanneer je vanaf Skype, vanuit je eigen huis, een jas en stropdas draagt tijdens een telefonische vergadering of een sollicitatiegesprek.

Deze voortdurende zoektocht om iemands leven eruit te laten zien zoals dat aan anderen wordt getoond, is slechts een luchtspiegeling die op de lange duur de werkelijkheid opsluit, en psychofysisch welzijn in gevaar brengt. Helaas wordt dit gedragsmodel niet alleen individueel gevolgd, maar ook vaak aan kinderen opgelegd, waardoor ze worden besmet met hun eigen fixaties en zo de volgende generatie van voortdurend ontevreden individuen voorbereiden.

foto: Pixnio

Alles begint thuis, de plaats van intimiteit, privacy, een gastvrij toevluchtsoord waar je je veilig, ontspannen en vooral jezelf moet voelen. Het echte dagelijks leven bestaat ook uit chaos, niet uit esthetische fictie alsof je altijd op een fotografische set bent.

Het schoon houden van je leefomgeving is heel anders dan het uiterlijk van een tijdschrift voor interieurontwerp. Dus het is tijd om te stoppen met je te verstoppen achter een leugen, omdat op deze manier zelfs je emoties worden overschaduwd. We zijn er dan ook zeker van dat wat voorwerpen op de verkeerde plek geen kwaad kunnen als het betekent dat je meer sereen leeft en gezondere kinderen opvoedt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt