De Kleine Prins en de baobab zaden: de prachtige weerspiegeling die we allemaal in gedachten moeten houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De Kleine Prins en de baobab zaden:…
5 praktische adviezen om positief karma in je leven aan te trekken Kinderen raak je niet

De Kleine Prins en de baobab zaden: de prachtige weerspiegeling die we allemaal in gedachten moeten houden

Door Janine
1.249
Advertisement

Ondanks dat hij meer dan een halve eeuw oud is, laat "De Kleine Prins" van Antoine de Saint-Exupéry hele generaties kinderen dromen, waardoor ze in zichzelf kijken en nadenken over de zin van het leven.

De allegorische reis van de Kleine Prins begint met het beschermen van zijn geliefde roos tegen de baobab zaden die, terwijl ze de hele planeet binnendringen, het voortbestaan ervan bedreigen.

In werkelijkheid kunnen deze "slechte" zaden wortel schieten in de kleine "werelden" waar we allemaal van beroofd zijn: het zijn angst, onzekerheid, teleurstelling, woede. Als we ze ongestoord laten groeien, kunnen ze gigantische "baobabs" worden, onoverkomelijke problemen die onze hele wereld vernietigen.

Deze slechte zaden ontwortelen voordat het wortel schiet in ons hart, is een slopende klus - en zo is het ook voor de Kleine Prins. In het verhaal is hij op zoek naar een schaap dat de struiken kan opeten om het probleem van baobabs moeiteloos op te lossen. Helaas laat de piloot hem weten dat een baobab geen struik is, maar een boom, zo groot als een kerk, zo groot dat zelfs een groep olifanten die boven op elkaar zitten, het niet zou kunnen opeten.

De enige strategie is dus om te voorkomen dat de zaden groeien en groot worden: alleen door in het begin tussenbeide te komen, wanneer het nog kleine zaadjes zijn, is het mogelijk om het risico te voorkomen dat ze de hele planeet vernietigen.

Op dezelfde manier hebben de "slechte zaden" die ons hart infiltreren een enorm destructief potentieel voor ons: als ze kunnen groeien, kunnen ze ons in staat stellen de ergste acties te plegen, waardoor we gewelddadig, agressief en zelfdestructief worden.

In werkelijkheid zijn de baobab zaden altijd in onze harten geweest: het hangt van ons af of ze groeien of niet, omdat we ze voeden of ze elimineren met ons gedrag, onze gedachten. Elke dag hebben we de plicht om ons hart te "reinigen", al die negatieve gevoelens uit te roeien, en in plaats daarvan besluiten om positieve gevoelens te koesteren, zoals vriendschap, liefde, altruïsme - de roos van de Kleine Prins.

Bovendien leidt dit zorgvuldige werk van "tuinieren" tot het ontwikkelen van balans, wijsheid en een gevoel van discipline; allemaal kwaliteiten die ertoe bijdragen dat onze harten en onze levens bloeien als rozen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt