Een vader wil zijn zoon laten zien wat het betekent om arm te zijn, maar zijn antwoord verbijsterd hem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vader wil zijn zoon laten zien wat…
Rode biet: hier zijn alle voordelen van deze groente met zijn verrassende eigenschappen Een vrouw neemt per ongeluk de pillen in die ze had gekocht om zwerfhonden te vergiftigen

Een vader wil zijn zoon laten zien wat het betekent om arm te zijn, maar zijn antwoord verbijsterd hem

Door Janine
1.225
Advertisement

Soms kunnen zelfs de meest "voor de hand liggende" situaties ons een aantal verrassingen bieden. De rijkdom die we denken te hebben, evenals de materiële goederen die we als vanzelfsprekend beschouwen en ons een veilig gevoel geven, zijn niet altijd synoniem met volledigheid.

Het verhaal van de armoede die we je gaan vertellen illustreert dit op een emblematische manier. Een fantasieverhaal, dat echter zeer realistisch is en een boodschap geeft die allesbehalve banaal is.

Om zijn zoon de waarde te laten begrijpen van de dingen die hij had, vaak als vanzelfsprekend beschouwd, besloot een rijke vader om zijn kind te laten zien hoe arme mensen leefden.

Dus om zijn zoon deze levensles te geven en een andere benadering van zijn omgeving aan te nemen, brachten vader en zoon enkele dagen door met een gezin dat het minder goed had dan zijzelf.

Thuis was het tijd voor de vader om erachter te komen of zijn zoon zijn les had geleerd. En toen kreeg hij een grote verrassing.

Hij vroeg het kind of hij de verschillen tussen hun comfortabele leven en dat van het arme gezin begreep. De reactie van zijn zoon was verre van voor de hand liggend.

foto: pxhere.com

Het kind antwoordde dat de verschillen duidelijk waren en begon ze op te sommen. De arme familie, vergeleken met hen, had drie honden meer, een meer om in te zwemmen in plaats van een zwembad in de tuin, de sterren 's nachts in plaats van lantaarns, vrienden die hen beschermden in plaats van hekken en wederzijdse hulp in plaats van bedienden.

De vader was stomverbaasd om hem te horen concluderen dat zij eigenlijk de armen waren en niet de familie die ze bezochten. Een intelligente redenering, waaruit blijkt dat rijkdom niet alleen moet worden gezocht in materiële goederen en geld, maar in gebaren, woorden en mensen die - zelfs met weinig - ons gelukkig maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt