Leugenaars veranderen nooit: dit zijn 7 kenmerken die hen onderscheiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Leugenaars veranderen nooit: dit zijn…
Tegen degenen die alleen maar ruzie zoeken, kun je beter de strategie van stilte gebruiken De psychologische wortels van de rookgewoonte, die verder gaat dan nicotineverslaving

Leugenaars veranderen nooit: dit zijn 7 kenmerken die hen onderscheiden

Door Janine
14.920
Advertisement

Wie heeft nog nooit een leugen verteld? Misschien voelde je een onaangenaam gevoel van onbehagen, dat waarschijnlijk door anderen werd ontmaskerd; maar iemand anders zal behoorlijk bekwaam zijn geweest, er niet alleen in zijn geslaagd om geen tekenen van nervositeit te vertonen, maar ook om een vals verhaal voor echt door te laten gaan.

Degenen die gewend zijn om te liegen kunnen een web van leugens weven om de naïeve mensen in de val te lokken. Het is moeilijk ze te ontmaskeren; het is echter goed om te weten dat elke leugenaar deze 7 kenmerken heeft.

1. Hij is intelligent. Om een geloofwaardige leugen te ontwikkelen, is het noodzakelijk toevlucht te nemen tot al zijn eigen intelligentie en verbeeldingskracht, het karakter van anderen te begrijpen en de tekortkomingen van de eigen leugen.
2. Hij is wantrouwend. Gewend aan het leven in een kasteel van leugens, neigt de leugenaar om al diegenen rondom hem te wantrouwen, altijd op zijn hoede te zijn.
3. Hij heeft een goed geheugen. Wie de gewoonte heeft te liegen, leeft zoveel onwaarheden dat hij heel voorzichtig moet zijn om zichzelf niet tegen te spreken; bijgevolg moet hij goed zijn in het onthouden van de details van al zijn verhalen, omdat het gemakkelijker is om te onthouden wat er werkelijk is gebeurd, dan wat niet daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

4. Hij is schaamteloos. Om ze geloofwaardiger te maken, verbergen leugens vaak een waarheid; op deze manier zal het ook wat gemakkelijker zijn om ze te onthouden.
5. Hij is een rustig en sereen persoon. Elk teken van angst of opwinding kan tot achterdocht leiden: daarom heeft degene die liegt een goede emotionele zelfbeheersing.
6. Hij is koud en berekenend. Hij dramatiseert of overdrijft niet in zijn verhalen, maar volgt een nauwkeurig plan, als een uitstekende planner. Het hebben van een precieze strategie helpt hem juist om kalm te blijven en authentiek te lijken.
7. Hij is sociaal en extrovert. De leugenaar heeft geen probleem in de omgang met anderen, integendeel: gezien het feit dat hij nauwelijks echte aspecten en feiten over zichzelf vertelt, is hij niet verlegen en ook niet bang om zichzelf te uiten.

Als je iemand met deze kenmerken kent, hou dan je ogen open: een goede leugenaar kan je alles doen geloven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt