Ik ben sterk, maar ook ontzettend moe - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ik ben sterk, maar ook ontzettend moe
Een moeder brengt haar pasgeboren dochter mee naar het werk: haar werkgever maakt een foto, maar er ontketend zich een verhit debat Rommel in huis zorgt voor stress en angst, dat zegt een psycholoog

Ik ben sterk, maar ook ontzettend moe

23.687
Advertisement

Wat betekent het om sterk te zijn? Het betekent geloven in liefde, ook al is je hart gebroken; wanneer je je tranen droogt waarvan niemand vermoedt dat je ze hebt gelaten.

Je bent sterk als je je fouten overwint, je eigen demonen overwint; wanneer je mensen helpt en vertrouwt die het niet verdienen - maar ze steeds opnieuw vergeeft. Het is de kracht die ervoor zorgt dat je op je tong bijt wanneer iemand zijn frustratie over jou loslaat, en je houdt je tegen ook al weet je dat je het niet verdient. Het betekent geloven in jezelf wanneer niemand anders het doet.

En toch, de waarheid is dat deze kracht - die energie zuigt uit elke vezel van je lichaam - je sloopt, je uitput.

Je bent sterk, ja, maar juist daarom ben je moe.

Moe van de pijn die je voelt elke keer dat je op iets of iemand hoopt; om het ergste te vrezen, en het gerealiseerd te zien; teleurgesteld zijn.

Je bent het zat dat mensen je vertellen dat je moet veranderen, maar daarmee verlies je jezelf - om anderen gelukkig te maken, weet je niet meer wie je bent. Te veel nadenken over mensen die weinig of geen aandacht voor je hebben, sloopt je, elke keer weer. Wat je zo uitput, is het proberen anderen zoveel tevreden te stellen, terwijl je in werkelijkheid niet veel terug vraagt.

Je bent het zat om 15 minuten de tijd te nemen om iemand iets te schrijven en een "OK" terug te krijgen. Je blijft 's nachts wakker, verteerd door gedachten, slapen is onmogelijk. Je geeft jezelf altijd de schuld, en dat neemt alle levensenergie weg.

Je bent het zat om steeds opnieuw op de proef te worden gesteld, ook al ben je keer op keer overwinnaar. Moe van het op je schouders dragen van het gewicht van een verleden dat niet ophoudt je te achtervolgen, waar je geen vrede mee krijgt.

Je bent het zat om sterk te zijn voor iedereen; wachten op uitleg en excuses die nooit komen - of nooit op tijd zijn.

De waarheid is dat je niet aan deze kracht kunt ontsnappen, en je kunt deze vermoeidheid niet vermijden. Je zult nooit stoppen met het geven van liefde, hulp, luisteren naar anderen, ondanks de pijn, de teleurstellingen. Maar dit is wat jou zo geweldig maakt: je bent een "genezer" van de wereld, een drager van licht in de duisternis, en je zult doorgaan op je reis van hoop, altijd je hoofd hoog houdend.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt