Vrouwen zouden minstens twee keer per week met vriendinnen uit moeten gaan, dat zegt een psycholoog - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen zouden minstens twee keer per…
Deze woorden helpen iemand die door een moeilijke tijd heen gaat niet 15 mooie dingen die gebeuren wanneer je de 35 bent gepasseerd

Vrouwen zouden minstens twee keer per week met vriendinnen uit moeten gaan, dat zegt een psycholoog

Door Janine
4.358
Advertisement

Het is vrijdagmiddag, je bent eindelijk klaar met je werk en je eerste gedachte is het aperitief dat je met je vriendinnen had afgesproken, en de tweede naar wat je op zondag in het gezelschap van je vriendinnen wilt organiseren? Heel normaal - vooral als je een vrouw bent.

In feite stelt een onderzoek dat een vrouw - single, met een relatie of moeder - minstens twee keer per week met vriendinnen moet uitgaan om zich goed te voelen. Je vermoedde het waarschijnlijk al, maar misschien wist je de wetenschappelijke redenen niet: dit zijn ze.

Het onderzoek - uitgevoerd door een groep neurowetenschappers van de Universiteit van Oxford - had tot doel de onmisbare factoren te identificeren voor een vrouw om gelukkig te zijn in haar dagelijks leven. Eigenlijk niets bijzonders: de vrijheid om minstens twee keer per week met haar vriendinnen uit te gaan. "Uitgaan" betekent een moment waarop vrouwen elkaar ontmoeten om te socialiseren, drinken, lachen en roddelen.

Volgens de studie zou dit onmiskenbare voordelen met zich meebrengen voor de gezondheid; met name werd een sneller herstel gezien na een ziekte, maar ook een grotere vrijgevigheid. Bovendien vermindert tijd doorbrengen met vriendinnen de stressniveaus en helpt depressies te bestrijden.

Het onderzoek identificeerde ook een relatie tussen het aantal aanwezige vriendinnen en de kwaliteit van de ontmoetingen, waarbij de mogelijkheid om zorgeloos te lachen een sleutelelement is. Zoals de psycholoog Robin Dunbar uitlegt: "wanneer er weinig mensen zijn, lach je gemakkelijker. Maar wanneer je met meer dan vijf bent, is het onwaarschijnlijker dat er grappige situaties zullen ontstaan ​​die de productie van endorfines genereren die nodig zijn voor welzijn en geluk". Daarom moet de ontmoeting tussen vriendinnen maximaal 4 personen bevatten om de gunstige effecten te hebben.

Echter, slechts twee van de vijf vrouwen gaan één keer per week uit met hun vriendinnen - nog minder als ze kinderen hebben. Volgens de psychotherapeut Vanessa Sierra is het daarom belangrijk om momenten te reserveren om uit te gaan: "Hoewel we graag bij ons gezin zijn, moeten we leren om uit de routine te stappen en het leven met vrienden te delen, vooral tijdens ontmoetingen waar je kunt lachen en grappen maken".

De vraag is nu: ben je nog aan het lezen of heb je al een afspraak gemaakt voor vanavond met je vriendinnen? ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt