Misofonie: de emotionele storing van degenen die niet tegen vervelende geluiden en geluiden kunnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Misofonie: de emotionele storing van…
De onderwijzer verplicht studenten om hun smartphones te vergrendelen en een Het eenvoudige recept om snoepjes te maken tegen hoesten en verkoudheid: je zult niet meer zonder kunnen!

Misofonie: de emotionele storing van degenen die niet tegen vervelende geluiden en geluiden kunnen

Door Janine
8.133
Advertisement

Nee, je bent niet te intolerant; je bent geen zeur als je, iedere keer dat iemand zijn soep naar binnen slurpt, je geduld verliest. Het is niet jouw schuld als je er last van hebt als je iemand hoort smakken. Het is allemaal de "fout" van een anomalie in de frontale kwab van de hersenen die je "anders" maakt dan een persoon die geen anomalie heeft. In de geneeskunde heeft dit type aandoening een specifieke naam: misofonie.

via: webmd.com
foto: pixabay.com

Degenen die lijden aan misofonie vertonen een emotioneel overdreven reactie op het horen van een specifieke categorie geluiden: wat een intolerantiereactie uitlokt, zijn ongetwijfeld de geluiden veroorzaakt door kauwen, maar ook het ademen van anderen, het gapen en het fluiten.

Lange tijd werd misofonie gewoon als een karaktereigenschap beschouwd, maar sommige meer diepgaande onderzoeken onthulden een verschil in de hersenstructuur van degenen die er last van hebben in vergelijking met een "gezond" individu.

Het verschil zit 'm in de frontale kwab van de hersenen, precies verbonden met de verwerking van geluiden: misofone mensen ontwikkelen een staat van angst en vertonen een versnelde hartslag in de aanwezigheid van mensen die deze geluiden maken. Parallel aan fysiek ongemak kunnen er ook verbale aanvallen plaatsvinden op de persoon die deze geluiden maakt.

Nu de aandoening op de juiste manier is geclassificeerd, kunnen we aan een farmacologische behandeling denken, gericht op het matigen van deze emotionele reactie, vooral bij degenen die ernstige ongemakken ervaren in het omgaan met misofonie.

Maar hoe weet je of je echt last hebt van misofonie of dat je gewoon intolerant bent voor diegenen die luid kauwen? Deze video zou een antwoord moeten geven: als je je absoluut niet comfortabel voelt bij het horen van de geluiden, dan is het zeer waarschijnlijk dat je misofonisch bent!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt