Voor een kind is het beter om gescheiden ouders in harmonie te hebben, dan getrouwde ouders die in eeuwigdurende conflicten zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Voor een kind is het beter om gescheiden…
Goed zijn is niet hetzelfde als dom zijn Er komt een dag dat je de ouder van je ouders wordt

Voor een kind is het beter om gescheiden ouders in harmonie te hebben, dan getrouwde ouders die in eeuwigdurende conflicten zijn

01 Februari 2019 • Door Janine
2.611
Advertisement

Ruzie in het gezin komt weleens voor; maar als mamma en pappa vaak ruzie maken, zou het niet als normaal en acceptabel moeten worden beschouwd.

Als de ouders niet langer samen kunnen leven en de dagen worden gedomineerd door een voortdurende confrontatie, bestaande uit beledigingen, agressief gedrag of zelfs wederzijdse onverschilligheid, moeten we de moed hebben om te scheiden, om een einde aan dit alles te maken.

Vooral omdat degenen die het meest lijden onder de negatieve effecten van deze haat tussen moeder en vader altijd hun kinderen zijn.


Kinderen hoeven niet samen te leven met beide ouders om zich goed te voelen; belangrijker, in deze gevallen, is het leven in een omgeving die niet wordt gedomineerd door wrok en agressie. Kinderen die hulpeloos getuige zijn van het eeuwige conflict tussen de ouders reageren met boze uitbarstingen of hechten zich sterker - de ene keer aan de moeder, de andere keer de vader - en nemen op hun beurt een agressief gedrag aan, afgewisseld met momenten van geslotenheid en depressie; bovendien zullen ze als volwassenen niet in staat zijn om stressvolle situaties aan te pakken of problemen op een vreedzame manier op te lossen.

Het is daarom beter voor deze kinderen dat de ouders scheiden; en het is essentieel om het op een duidelijke maar zachte manier aan de kinderen te communiceren, zodat zij deze breuk niet op een angstaanjagende manier beleven.

Natuurlijk zou elk kind altijd willen kunnen genieten van de aanwezigheid van de ouders samen, onder hetzelfde dak; daarom kan hun scheiding niet pijnloos zijn. Maar als je het kind de middelen geeft om het te begrijpen, zal het na verloop van tijd accepteren - zich bewust van de ruzies en onverenigbaarheid van de ouders - en zullen de wonden genezen, vooral als de moeder en de vader hun liefde en zorg blijven geven.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt