Daarom hoef je je niet schuldig te voelen over het verbreken van een relatie met een giftig persoon - BekijkDezeVideo.nl
x
Daarom hoef je je niet schuldig te voelen…
In het leven tellen niet alleen de cijfers: een modelstudent is geen garantie voor succes Een echte strijder is niet degene die altijd wint, maar degene die nooit opgeeft

Daarom hoef je je niet schuldig te voelen over het verbreken van een relatie met een giftig persoon

13 Februari 2019 • Door Janine
2.557
Advertisement

Bijna iedereen van ons kent wel iemand of ging met iemand om die, met of zonder intentie, alleen handelt om aan zijn eigen behoeften te voldoen, een narcist, een manipulator, een "giftig persoon". Ongeacht wie het is, misschien een vriend, een familielid of een partner, er is geen reden om iemand in je leven te houden die je alleen maar pijn doet.

Ervoor kiezen om een schadelijke aanwezigheid voor ons welzijn te verwijderen, is ons goed recht en we mogen ons er niet schuldig door voelen. Ook als het gaat om relaties die ons laten lijden, blijkt het vaak net zo moeilijk te zijn om ermee te stoppen. Hier zijn enkele suggesties en stof tot nadenken om je te helpen een belangrijke stap te zetten naar een betere kwaliteit van leven.

foto: Unsplash

Waarom jezelf pijn blijven doen? Er is geen reden om iemand bij je in de buurt te houden die je alleen maar verdriet doet. Het elimineren van deze bron van ongemak is het beste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Verbreek alle contact. Toxische mensen weten hoe ze de psychologie moeten gebruiken om te misleiden en te overtuigen, dus de beste strategie om van ze af te komen is door elk contact te vermijden. Blokkeer hun nummers en sociale accounts, alle middelen die ze kunnen gebruiken om met je te communiceren en proberen terug in je leven te keren.

Denk aan je geluk. Weggaan of weg van iemand gaan is geen teken van lafheid of zwakte, onthoud dat je het alleen doet voor je eigen welzijn. Vergeet niet dat je afscheid neemt van iemand die geen moment zou aarzelen om je voor zijn eigen belang te gebruiken, en je te laten vallen als hij je niet meer nodig zou hebben.

foto: Unsplash

 

 

Je verlost jezelf van iemand die niets om je geeft. Ze kunnen proberen je ervan te overtuigen door te liegen en zich als vrienden voor te doen, maar eigenlijk ken je de waarheid. Je verlost jezelf van iemand die alleen om zichzelf geeft, en die niet aarzelt om over je heen te lopen als dat hem een voordeel zou opleveren.

Denk aan jezelf. Het is waar, je jaagt iemand uit je vriendenkring, maar daar ben je geen slecht persoon voor. Concentreer je op je vrijgevigheid en je vermogen om degenen lief te hebben die jou respect en affectie tonen. Je zorgt voor jezelf, je bent een goed persoon.

Uiteindelijk moet je bedenken dat je jezelf beschermt, en dat je vanaf nu tijd en energie kunt besteden aan de mensen die er echt toe doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt