Er is een verschil tussen verliefd worden op iemand en echt van iemand houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er is een verschil tussen verliefd worden…
Ze heeft al 20 jaar lang haar en besluit het af te knippen: de verandering van look is geweldig Deze vrouwen hebben besloten hun haar niet meer te verven: hun schitterende foto's zouden je kunnen overtuigen hetzelfde te doen

Er is een verschil tussen verliefd worden op iemand en echt van iemand houden

50.817
Advertisement

Er is niets aan te doen, als het gaat om gevoelens en emoties, zijn mensen een raadsel. Wat betekent het om verliefd te worden en van iemand te houden? Is er een verschil? Blijkbaar wel. O te kunnen zeggen dat je echt van iemand houdt heb je tijd nodig, het is een proces van wederzijdse groei waarin we samen mooie en minder mooie fasen hebben, en samen overwinnen we ze.

Er zijn verschillende signalen die ons kunnen helpen te begrijpen of dat wat we ervaren liefde is met de hoofdletter "L" of dat we alleen verliefd zijn. Hier is een soort "identikit" van ware liefde.

foto: pexels

Je kunt liefde gemakkelijk verwarren met verliefd worden: om verliefd te worden kan fysieke aantrekkingskracht volstaan, om van iemand te houden moet je weten hoe je elkaar moet ondersteunen, aanmoedigen en inspireren, in de fouten van de ander een kans zien om jezelf te verbeteren. Dan zijn er nog andere tekenen die ons helpen om de gevoelens te verduidelijken die we voor een persoon voelen, als we verliefd zijn of als we van hem of haar houden.

• De ander komt op de eerste plek. Als je echt van iemand houdt, komt die op de eerste plaats, ook vòòr onszelf. Liefhebben betekent het geluk van de ander voor dat van jou plaatsen, alles doen om zijn of haar leven te verbeteren.

• Als je van iemand houdt, kun je hem ook laten gaan. Het is normaal om je hele leven met de persoon van wie je houdt te willen doorbrengen, maar het is iets anders om te proberen hem tegen zijn zin bij je te houden. Iemand liefhebben betekent ook de kracht en de moed hebben om hem te laten gaan als dat is wat hij wil. Het geluk van de persoon van wie je houdt zal zo belangrijk zijn dat je het jouwe zult opofferen, alleen voor zijn bestwil.

foto: pexels

• Liefhebben is een "oneindig werkwoord". In het leven kunnen veel relaties ontstaan, sommige belangrijk, andere minder. Als er echte liefde tussen twee mensen is, kan hun relatie tijd en ruimte uitdagen en onderweg alle beproevingen en obstakels overwinnen. Wie van ons houdt en wie wij liefhebben maakt deel uit van ons, voor altijd.

• Liefhebben is een keuze. Hoewel verliefdheid onvrijwillig kan zijn, betekent liefde dat je je bewust bent van de inspanningen en opofferingen die je moet doen, maar toch besluit om voor die relatie te vechten.

• Er bestaat niet langer "mijn" en "jouw". Je aan iemand binden betekent rijker, sterker worden, in één woord "beter". Liefhebben betekent niet alleen dingen delen, maar ook emoties, dromen, gedachten, vreugde en verdriet, ophouden slechts de helft te zijn en uiteindelijk terugkeren om compleet te zijn.

Liefde is een weg van voortdurende evolutie waarin het normaal is om fouten te maken, maar deze dienen ook om elkaar beter te begrijpen en te leren kennen. Maar als liefde oprecht en diepzinnig is, is er geen risico om het doel te missen, omdat het altijd ons hart zal zijn die ons zal leiden.

Tags: EmotioneleLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt