De ouders accepteren de vriendin niet en zeggen het huwelijk af: het paar gaat na 60 jaar te zijn gescheiden trouwen

Janine image
door Janine

15 April 2023

De ouders accepteren de vriendin niet en zeggen het huwelijk af: het paar gaat na 60 jaar te zijn gescheiden trouwen
Advertisement

Een sereen en vol leven is het beste waar we op kunnen hopen in deze wereld: terwijl we ouder worden zoeken we economische stabiliteit, we smeden emotionele banden door onze dimensie betekenis te geven aan het hele bestaan. Soms gaat het "soepel", andere minder en moeten we talloze obstakels overwinnen voordat we ons tevreden en voldaan kunnen voelen.

In het verhaal dat we je gaan vertellen, hebben het lot en tegenslag het leven van twee jonge geliefden overgenomen, maar zolang er leven is, is er hoop.

via New York Post

Advertisement
Stocksnap - Not the actual photo

Stocksnap - Not the actual photo

Len Allbrighton, 79, en Jeanette Steer, 78 zijn de protagonisten van een ingewikkelde en pijnlijke relatie. Hun reis begon decennia geleden: hij was pas 19 en zij 18.

De twee hadden elkaar toevallig ontmoet in het St Mary's Hospital in Newport, waar ze stage liepen. Het was liefde op het eerste gezicht en Len aarzelde niet: een paar maanden na hun ontmoeting had hij haar het huwelijksaanzoek gedaan en Jeanette had het zonder enige aarzeling aanvaard. Het stel verhuisde vervolgens naar Australië, waar ze van plan waren een huis te bouwen en een gezin te stichten. Helaas voor hen liep het heel anders af dan gepland.

De familie van de vrouw keurde hun verbintenis niet goed en stak op alle mogelijke manieren roet in het eten van het paar, zelfs zodanig dat ze een verachtelijke daad verrichtten: de juridische nietigverklaring van hun verbintenis. Destijds bepaalde de wet dat je pas meerderjarig was als je 21 jaar was en Jeanette was slechts 18. Dus de twee moesten gedwongen worden gescheiden.

Advertisement

True love waits 60 years. A couple who fell in love as teenagers have married 60 years later. Len Allbrighton was...

Pubblicato da Liz Valette su Giovedì 23 marzo 2023

Beiden, hoewel met een bloedend hart, bouwden vervolgens een nieuw leven op: Len, die verpleegkundige was geworden, trouwde in Australië met een vrouw met wie hij drie kinderen kreeg, maar het ging niet goed tussen hen en hij vroeg de echtscheiding aan; Jeanette was in Newport gebleven, ook zij was verpleegster geworden en was getrouwd met een marineofficier met wie ze twee kinderen kreeg. Er waren 50 jaar verstreken, maar hun verhaal was voorbestemd om een ​​andere wending te nemen.

Len besloot zijn grootste liefde op te sporen en reisde opnieuw naar Newport om het adres te zoeken en haar te vinden. Jeanette was echter nog steeds getrouwd en ondanks de grote emotie die ze voelde toen ze hem weer zag, kon ze niet anders dan alleen die goede oude herinneringen op te halen.

Twee jaar later, nadat haar man was overleden, was zij het die besloot haar Len in Australië op te sporen. De twee kwamen weer samen en na bijna 60 jaar slaagden ze er eindelijk in om te trouwen! Een ongelooflijk verhaal dat de harten van veel mensen is binnengedrongen en dat, we moeten het toegeven, je doet wegdromen.

Advertisement