Een kind zag zijn leven veranderen door een eenvoudige batterij: de ouders willen iedereen waarschuwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind zag zijn leven veranderen door…
Wandelen stimuleert de creativiteit en zorgt dat de pijn van lichaam en geest verdwijnen Dit gebeurt er in het lichaam van een kind wanneer zijn ouders tegen hem schreeuwen

Een kind zag zijn leven veranderen door een eenvoudige batterij: de ouders willen iedereen waarschuwen

2.396
Advertisement

Ouders van kleine kinderen weten het; zelfs de meest banale voorwerpen kunnen een gevaar voor het leven van kinderen zijn. Hun ongetemde nieuwsgierigheid naar het onbekende, brengt hen ertoe om onbewuste acties uit te voeren. Scherpe randen en voorwerpen zijn de eerste voorwerpen die ouders bedekken of verbergen om hun kinderen te beschermen, maar de familie Rauch heeft geleerd dat een normaal huis andere gevaren verbergt die vaak over het hoofd worden gezien.

Emmett was een buitengewoon nieuwsgierig kind; hij was juist in die periode terecht gekomen waarin kinderen door het huis lopen en door alles aangetrokken worden. Hij stopte vaak de voorwerpen in zijn mond om ze beter te leren kennen of omdat hij ze aanzag voor iets eetbaars: het is iets dat alle kinderen van zijn leeftijd doen, daarom haddden zijn ouders die dingen weggehaald die het vaakst kinderongevallen in huis veroorzaken (ze hadden de laden gesloten, de randen bedekt, scherpe voorwerpen weggestopt, onderzocht of het speelgoed geen kleine delen had).

Ze dachten echter niet aan de batterijen. Heb je enig idee hoeveel batterijen we in huis hebben? In de afstandsbediening van de tv, die van het hek, in autosleutels, in spelletjes en vele andere apparaten.

Emmett was erachter gekomen dat hij de batterijklep van de afstandsbediening van de tv kon openen: hij was erin geslaagd een batterij te verwijderen en in zijn mond te stoppen. Het was een ronde en platte lithiumbatterij; waarschijnlijk dacht hij dat het een snoepje was.

Die batterij heeft zijn leven voor altijd veranderd: het lithium in de batterij heeft zijn luchtpijp, slokdarm en maag gescheurd. Zijn stembanden zijn onherstelbaar beschadigd. Hij onderging talloze ingrepen die zijn leven gelukkig hebben gered. Helaas zal echter enige schade blijvend zijn, zoals die met betrekking tot voedselopname.

Advertisement

Nadat ze van de schok en hun schuldgevoelens waren bekomen omdat ze niet aan de batterijen hadden gedacht, besloten de ouders van Emmett iets te doen om te voorkomen dat andere kinderen zouden ervaren wat er met hun zoon gebeurde: ze creëerden een vereniging die ouders bewust maakt voor wat een gevaar kan zijn voor kinderen, met name batterijen.

Er is zeer weinig lithium nodig om ernstige schade aan organen te veroorzaken; Het inslikken van batterijen kan bovendien verstikking veroorzaken. Thuis kun je bijna niet zonder batterijen, maar je kunt wel voorkomen dat kinderen ermee in contact komen: zorg ervoor dat de batterijcompartimenten intact zijn met een werkende sluiting en eventueel verstevigd met lijm of plakband.

Eenvoudige voorzorgsmaatregelen die het leven van kinderen kunnen redden.

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt