Een hond redt het leven van zijn baasje door hem 3 dagen warm te houden en te beschermen tegen prairiewolven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond redt het leven van zijn baasje…
Kinderen: geen mobiele telefoons voor het 10e jaar, dat zeggen kinderartsen Zeelucht helpt kanker te bestrijden en cholesterol te verlagen... dat bevestigen wetenschappers

Een hond redt het leven van zijn baasje door hem 3 dagen warm te houden en te beschermen tegen prairiewolven

Door Janine
3.617
Advertisement

Iedereen kent het gezegde "de hond is de beste vriend van de mens". De waarheid ervan is gebaseerd op een oneindig aantal gebeurtenissen en verhalen die getuigen waartoe een viervoeter voor zijn baasje in staat is: dit is een van die verhalen.

Het verhaal in kwestie speelt zich af in de gemeenschap van Kanaka Bar in British Columbia en heeft als protagonist de toenmalige tiener Joseph Phillips-Garcia en Sako, een 4-jarige King Shepherd. Joseph bracht een dag door met vissen in de bergen samen met een tante, een paar vrienden en Sako. Terugkerend naar huis verloor hij de macht over het stuur van de auto waarmee ze onderweg waren, en stortte neer. De klap was zeer gewelddadig, alleen Sako en Joseph wisten het ongeluk te overleven. De jongen had verschillende verwondingen en een gebroken been.

In shocktoestand verloor hij vaak het bewustzijn, dus bleef Sako twee nachten en drie dagen bij hem en hield hem warm met zijn lichaam. Sako deed echter nog meer: om de jongen te laten drinken, hielp de hond hem om zich naar een rivier te slepen die niet ver weg was. Alsof de situatie niet al dramatisch genoeg was, moest het ergste helaas nog komen.

Op een nacht was Joseph, overweldigd door vermoeidheid, in slaap gevallen, waarna hij werd gewekt door het lawaai en het gehuil in de wildernis: er waren prairiewolven in de buurt. Zodra Sako ze had geroken, stond hij op en gooide zichzelf in de struiken om hen onder ogen te zien en hen weg te houden van zijn baasje. Joseph kon alleen de takken horen breken en het geluid van de strijd. Na enkele minuten die een eeuwigheid leken, kwam Sako weer bij hem terug, wat aangeslagen na het vechten met wilde dieren maar nog altijd in goede staat.

40 uur na hun verdwijning werden de hond en de jongen uiteindelijk gevonden en naar huis gebracht.

Joseph werd weer de oude en ook vandaag nog, wanneer hij dit verhaal vertelt met een hart vol dankbaarheid, herhaalt hij dat hij zijn leven te danken heeft aan zijn onafscheidelijke viervoeter. Purina, 's werelds toonaangevende bedrijf voor dierenverzorging, heeft Sako opgenomen in de 47e Animal Hall of Fame om zijn grote demonstratie van liefde en moed te eren.

Tags: DierenHondenVerhalen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt