Kinderen respecteren de regels op school ALLEEN als ze thuis hebben geleerd ze te respecteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen respecteren de regels op school…
De rol van ooms en tantes in het leven van een kind: dit is de reden waarom we ze als tweede ouders kunnen beschouwen Als je niet tevreden met je leven bent, klaag dan niet: verander het

Kinderen respecteren de regels op school ALLEEN als ze thuis hebben geleerd ze te respecteren

3.333
Advertisement

Respect voor anderen en vriendelijkheid zijn belangrijke deugden voor het tot stand brengen van goede sociale relaties gedurende het hele leven; en toch is er geen school waar ze te leren zijn - integendeel.

Geconfronteerd met fenomenen zoals pesten, die de verspreiding van vergelijkbare sociale waarden urgenter maken, benadrukt de school dat het niet tot zijn taken behoort om kinderen vriendelijkheid te leren, en hoe dit in plaats daarvan aan de ouders en algemeen aan het gezin is.

In de psychologie wordt een onderscheid gemaakt tussen expliciet en impliciet leren, waarbij de discriminant wordt gegeven door het bewustzijn van het kind om middenin een cognitief proces te zitten.

Expliciet of bewust leren is de basis van het schoolsysteem, en omvat de studie van verschillende onderwerpen - wiskunde, nederlands, geschiedenis, aardrijkskunde, enz.

Impliciet leren verwijst, aan de andere kant, naar kennis die op een onbewuste manier is verkregen, door observatie of ervaring - zoals wandelen, praten. Het gezin vertegenwoordigt de primaire bevoorrechte plaats van impliciet leren, omdat het het kind gedrags- en sociale modellen biedt die hij zal assimileren om het zijne te vormen. Respect voor anderen en vriendelijkheid, evenals vele andere deugden, worden zo in het gezin geleerd en vertaald naar andere sociale omgevingen, zoals scholen.

Zeker, de school speelt ook een belangrijke rol in de consolidatie van bepaalde modellen: door de samenwerking tussen studenten te bevorderen en de regels te delen, versterkt het de voorbeelden die - hopelijk - door de ouders al worden geleverd.

Het is goed om de opvoedkundige rol van ouders en school te blijven beschouwen als verschillend maar complementair, maar ook als wederzijds versterkend; laat daarom deze twee typen opvoeders ook leren samenwerken ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt