Jouw afhankelijkheid aan je mobiele telefoon is niet goed voor je kind - BekijkDezeVideo.nl
x
Jouw afhankelijkheid aan je mobiele…
De figuur die je als eerste ziet, kan je persoonlijkheid onthullen Ze zorgt al 20 jaar voor haar man: na zijn dood neemt haar zoon haar mee op reis naar 20 landen over de hele wereld

Jouw afhankelijkheid aan je mobiele telefoon is niet goed voor je kind

01 Maart 2019 • Door Janine
1.479
Advertisement

Smartphones hebben ons leven zeker veranderd - het op vele manieren makkelijker gemaakt - en veranderden de manier waarop we met anderen omgaan, om uiteindelijk een belangrijk deel van onze aandacht en onze tijd op te eisen - te veel, in sommige gevallen.

Zodra je verbinding maakt met virtual reality, lijkt de echte werkelijkheid te verdwijnen, alsof er een sluier afdaalt om de omringende wereld, de geluiden, stemmen, en mensen te bedekken - zelfs als het om onze kinderen gaat. Op dat moment levert de afhankelijkheid van mobiele telefoons de grootste schade op.

foto: maxpixel.net

Helaas negeren steeds meer ouders hun kinderen omdat ze volledig in de ban zijn van hun mobiele telefoons: deze afhankelijkheid veroorzaakt een diepe intellectuele en emotionele schade aan kinderen, vooral in de eerste jaren van het leven - die waarin ze hun taalkundige, emotionele, sociale en motorische vaardigheden ontwikkelen.

Wanneer de ouder geabsorbeerd wordt door zijn smartphone, verliest hij de kans om levenservaringen te delen die kostbaar zijn, maar die nog veel kostbaarder voor zijn kind zijn, die kwaliteitstijd met zijn ouders wordt ontzegd, essentieel voor zijn emotionele, sociale en taalkundige ontwikkeling.

Op deze manier voelt het kind zich genegeerd door de ouders, op de tweede plaats gezet in vergelijking met een bericht of post, met schadelijke gevolgen voor hun zelfrespect. Dientengevolge kan het in de loop van de tijd woede of ander extreem gedrag ontwikkelen die erop gericht is de aandacht van de ouders te trekken.

foto: pixabay

Ouders moeten zich bewust zijn van het belang van het wijden van kwaliteitstijd aan de relatie met hun kinderen, met hen praten en naar ze luisteren: dit is de eerste stap in het overwinnen van mobiele afhankelijkheid. Andere nuttige tips om voorrang te geven aan de relatie met de kinderen en in het algemeen aan het gezin, zijn de volgende:

• huisregels opstellen die geldig zijn voor iedereen wat betreft het gebruik van smartphones en alle andere elektronische apparaten;
• zet de telefoon in de stille modus tijdens het spelen of interactie met kinderen;
• wees je ervan bewust dat kinderen dagelijks gestimuleerd moeten worden, let op hun behoeften;
• plan je werk, zodat je geen e-mails hoeft te beantwoorden terwijl je met de kinderen speelt;
• gebruik de telefoon niet tijdens maaltijden of wanneer je met het gezin uit bent.

Het is niet nodig om te zeggen dat kinderen belangrijker zijn dan een smartphone - of een dergelijk apparaat: elke boodschap, bericht, nieuws kan wachten, want na 10 minuten, een uur of langer zal het er nog steeds zijn ; maar de tijd die we verliezen met onze kinderen zal nooit meer terugkomen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt