Kleuterjuf laat buiten de deur een boodschap achter: de ouders zijn verbijsterd

Janine image
door Janine

11 Juli 2023

Kleuterjuf laat buiten de deur een boodschap achter: de ouders zijn verbijsterd
Advertisement

Voor je kinderen zorgen is een verbintenis die geen tijdschema kent. De vrije tijd die je als ouders hebt is heel weinig en daarom probeer je elke vrije minuut zo goed mogelijk te benutten. Er zijn echter maar heel weinig "activiteiten" die weinig tijd vergen en het is daarom zeker gemakkelijker om snel wat te lezen op sociale netwerken dan om bijvoorbeeld een sport te beoefenen. Hierdoor is een gewoonte ontstaan ​​die niet iedereen als "gezond" beschouwt.

Ouders hebben heel vaak hun ogen en neuzen op hun smartphones gericht: een snel bericht, een plotselinge foto, zelfs een klein spelletje, zijn slechts enkele van de gebruiken die ze ervan maken. Niets mis mee als het met de juiste frequentie wordt gedaan, zonder te overdrijven. Een juf merkte een "ongelukkige" houding op, die ze niet waardeerde, juist van de ouders die hun kinderen van school kwamen halen...

Advertisement
BuzzFarmers/Wikimedia - Not the actual photo

BuzzFarmers/Wikimedia - Not the actual photo

Een kleuterschool in Hockley, in Texas, die het gedrag van veel ouders beu was, baarde opzien. De leerkrachten van die kleuterschool hadden in feite een trieste realiteit gerealiseerd: mama's en papa's die hun kleintjes uit dat gebouw kwamen ophalen, letten niet genoeg op: de kleintjes schreeuwden luid terwijl ze probeerden te communiceren met hun ouders, maar ze werden gemeden om "iets belangrijkers te doen".

Op de telefoon kijken. De meeste van die volwassenen hadden het te druk met telefoontjes, berichten en soortgelijke handelingen die via smartphones werden uitgevoerd. De vrolijke, lachende kinderen werden uiteindelijk genegeerd.

Dus nam die school "een ​​standpunt in" en besloot in te grijpen door een boodschap in grote letters buiten de hoofdingang te plaatsen.

Advertisement

To the day care centre who felt it necessary to post this sign.. I am a 24 hour a day parent of four children. I am...

Pubblicato da Constance Hall su Domenica 5 febbraio 2017

“Onthoud dat jullie je kinderen van school kwamen halen, leg de telefoon weg! Jullie kinderen zijn blij als ze je zien, geldt hetzelfde niet voor jullie? We hebben vaak gezien dat kinderen hun ouders probeerden te laten zien wat voor knutselwerkjes ze hadden gedaan in de klas, maar hun kleine handjes werden verwijderd, we hoorden ze luid 'mama, mamma' roepen en weer opzij geduwd of genegeerd worden omdat jullie het te druk hadden met jullie smartphones", en de uitdrukking "leg de telefoon weg" werd herhaald in de boodschap.

Sommige ouders waardeerden die woorden en realiseerden zich hoe “waar” ze waren en hoe ze tot hen gericht waren; anderen vonden het overdreven om zo'n boodschap op te hangen.

Maar of je het nu wel of niet eens bent met het standpunt van de kleuterschool, één ding is zeker: kinderen hebben de neiging om het gedrag van volwassenen en in het bijzonder dat van hun ouders te imiteren, aangezien zij dat als "correct" beschouwen en hen daarom als voorbeeld nemen.

Advertisement