5-jarig meisje gebruikt de telefoon van haar moeder en geeft ruim 3.000 euro uit aan speelgoed

Janine

18 April 2023

5-jarig meisje gebruikt de telefoon van haar moeder en geeft ruim 3.000 euro uit aan speelgoed
Advertisement

Een gezin hebben is een bron van grote vreugde, maar ouder zijn is ongetwijfeld een baan zonder schema's. Kleine kinderen lijken ook een onuitputtelijke energie te hebben en hebben voortdurend nieuwe prikkels nodig om te leren en plezier te hebben. Er zijn momenten waarop je hun levendigheid niet kunt bijhouden en daarom besluit je voor kleine trucjes te kiezen: je kunt een kind "sussen" door hem naar tekenfilms op tv te laten kijken of misschien door hem een ​​elektronisch apparaat te geven dat hem kan opvrolijken met een spelletje.

Maar dit heeft een prijs: het is bekend dat "een scherm" dat voor de ogen van een kind wordt geplaatst schadelijk kan zijn voor zowel de ontwikkeling van zijn creativiteit als voor wat betreft de kwaliteit van zijn slaap. In het geval van de hoofdpersoon van dit verhaal was de prijs veel hoger.

via Cbsnews

Advertisement
 Bicanski/ Wikimedia - Not the actual photo

Bicanski/ Wikimedia - Not the actual photo

Jessica Nunes is de moeder van de kleine Lilia die pas 5 jaar oud is. De vrouw had haar mobiele telefoon aan haar gegeven, denkend dat het meisje die wilde gebruiken om spelletjes te spelen. Maar het liep anders.

Het meisje heeft in werkelijkheid "een paar speeltjes" gespeeld, maar niet degene die haar moeder had verwacht. Via een bekende online winkelsite bestelde ze namelijk een veelheid aan nieuw speelgoed: 10 minimotoren, een kleine elektrische jeep en 10 paar cowboylaarzen in haar maat.

Het totaal kwam uit op het bedrag van €3.500! De vrouw realiseerde zich echter te laat de dure bestelling van haar dochter.

Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

Ze slaagde erin om slechts de helft van de gekochte motoren en alle laarzen te annuleren, maar 5 mini-crossmotoren en de jeep waren al verwerkt en werden daarom bij hen afgeleverd. Gelukkig was het later mogelijk om die artikelen terug te sturen, ook al was die mogelijkheid niet voorzien: de moeder had contact opgenomen met het verkopende bedrijf en hen gesmeekt om een ​​uitzondering te maken.

Alles liep goed af en de vrouw besloot haar kleine meid niet te straffen, en legde uit dat ze het leerzamer vond om haar haar fout en de waarde van geld te laten begrijpen. Dus gaf ze er de voorkeur aan haar wat kleine huishoudelijke klusjes te laten doen en haar te kunnen belonen door voor haar een geschikter vervoermiddel voor haar leeftijd te kopen: een fiets.

Soms kan vermoeidheid de overhand krijgen en dit is meer dan begrijpelijk, maar je kinderen overleveren aan de genade van mobiele telefoons en tv kan veel erger zijn dan wat extra moeite doen en wat langer met hen samenzijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement