Gelukkig zijn en positieve emoties ervaren, versterkt het immuunsysteem

door Janine

06 Maart 2019

Gelukkig zijn en positieve emoties ervaren, versterkt het immuunsysteem
Advertisement

Helaas hebben velen van ons geleerd dat we in het leven nooit iets als vanzelfsprekend mogen aannemen. We kunnen nooit weten wat het lot voor ons in petto heeft, en daarom moeten we proberen om altijd maximaal te leven en te genieten van elk moment dat beschikbaar is. Om dit te doen, hebben we twee intuïtieve manieren die het verschil maken: een gezonde levensstijl en een positief georiënteerd denken.

Als de voordelen van een gezonde levensstijl heel duidelijk zijn, zijn waarschijnlijk niet voor iedereen de voordelen van het focussen op hun emotionele en psychologische welzijn duidelijk.

via psicoadvisor.com

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Veel onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de chemie van het lichaam direct wordt beïnvloed door onze mentale toestand. Een psychologisch gestrest organisme omringd door negativiteit zal de neiging hebben om een zwakker immuunsysteem te hebben en meer blootgesteld te staan aan het begin van verschillende soorten problemen. De vijandigheid en jaloezie van anderen over ons waarnemen, of integendeel zelf deze negatieve gevoelens koesteren, verzwaart de te dragen lasten en onze energiereserves.

Natuurlijk kunnen we niet zeggen dat de "glimlachtherapie" - zoals veel mensen het noemen - elke ziekte kan genezen, maar het heeft zeker een positieve invloed op het vermogen van lichaam en geest om mogelijke bedreigingen voor de gezondheid aan te pakken.

Geluk is daarom een echte aanvulling voor het immuunsysteem, beter dan welke multivitamine dan ook! Het is bovendien gratis en absoluut natuurlijk.

Advertisement

Hier zijn enkele tips om een gunstiger levensstijl te omarmen... voor lichaam en geest:

Hier zijn enkele tips om een gunstiger levensstijl te omarmen... voor lichaam en geest:

Leer jezelf te accepteren. Niemand is perfect: het geheim is om jezelf goed te voelen; proberen te verbeteren is positief, maar we moeten leven met het besef dat we speciaal zijn omdat we uniek zijn.
Vind je plaats in de wereld. Of het nu gaat om familie, werk, geloof of iets anders, het is essentieel om zin te geven aan je bestaan.
Wees altijd nieuwsgierig. Verschillende ervaringen uitproberen en nieuwe dingen leren, voorkomt dat de hersenen in routine vallen.
Stel jezelf doelen. Een doel hebben is de reden die ons elke ochtend doet opstaan. Elk klein doel kan een nieuw startpunt worden.
Ontwikkel veerkracht, oftewel het vermogen om te reageren op tegenspoed. Er zijn gebeurtenissen die niet kunnen worden gewijzigd, maar wel de manier waarop je ermee omgaat.
Doe iets voor anderen. Door anderen te helpen, zowel materieel als door tijd aan een ander te wijden, wordt het welzijn verhoogd en voel je je voldaan.
Bouw goede sociale relaties op. Liefde, vriendschap, en goede werkrelaties zijn de bouwstenen voor het opbouwen van zelfrespect.
Zorg voor jezelf. Regelmatig sporten en gezond eten helpt je lichaam gezond te houden en verbetert daardoor ook je humeur.
Geniet van het heden. Het aanwezig zijn in het hier en nu is het tegengif tegen de melancholie van het verleden of de angst voor de toekomst.
Leer het glas halfvol te zien. Het vinden van de positieve kant in de dingen van het leven creëert een virtueuze cirkel die ons serener maakt.

Kortom, om echt gelukkig te zijn, hoef je alleen maar te proberen om volop te leven, elke gelegenheid aan te grijpen, menselijke relaties van hoge kwaliteit aan te gaan en meer waarde te geven aan wat we zijn.

Advertisement