Voormalig model toont haar imperfecties op sociale media en lanceert een bericht: "Accepteer je cellulitis"

Janine image
door Janine

31 Mei 2022

Voormalig model toont haar imperfecties op sociale media en lanceert een bericht: "Accepteer je cellulitis"
Advertisement

In een wereld die wordt gedomineerd door sociale media en de constante behoefte om je imago met anderen te delen, lijkt “perfect” lijken het nieuwe doel van velen te zijn geworden. Er is alleen een klein probleempje: niemand is perfect! Helaas heeft de huidige samenleving zulke extreme schoonheidsnormen opgelegd dat het moeilijk is om er volledig aan te voldoen. Dit zorgt helaas voor veel ongemak bij jong en oud, wanneer ze in de spiegel kijken. Als het rolmodel dat we moeten volgen om als “mooi” te worden beschouwd, bijvoorbeeld Lele Ponce is, een mooie Venezolaanse zangeres en presentatrice, dan is het duidelijk dat de meesten van ons ontmoedigd zullen zijn omdat we haar schoonheid nauwelijks kunnen evenaren. Maar weten we zeker dat Lele Ponce "perfect" is? Ze heeft laten zien dat ze talloze onvolkomenheden heeft en ze heeft iedereen aangemoedigd om esthetische gebreken te omarmen... zonder filters!

via Instagram / Lele Ponce

Advertisement

Lele Ponce is een Venezolaans voormalig model, zangeres, actrice en presentatrice, in haar thuisland beroemd om haar sprankelende en ironische karakter, maar ook om haar schoonheid. Ze wilde echter foto's op haar Instagram-account publiceren waarin ze zichzelf natuurlijk laat zien, zonder filters toe te passen en zonder de foto op andere manieren digitaal aan te passen. Het resultaat ligt natuurlijk veel dichter bij wat een gewone vrouw zou zien als ze naar zichzelf in een badpak bekijkt: cellulitis!

Precies: ook Lele Ponce heeft cellulitis op haar benen en billen en schaamt zich daar niet voor. Niet meer, tenminste. Ze zei zelf: "Laat je cellulitis zien... ik geef mezelf bloot! Ik ben altijd super onzeker geweest als het om mijn cellulitis ging! Ik probeerde het zo veel mogelijk te verbergen op foto's. Maar vandaag doe ik dat niet! Dit ben ik puur natuur. Wat maakt het uit of anderen oordelen... accepteer jezelf en heb vertrouwen”.

Advertisement

Een krachtige boodschap dus gericht aan iedereen, maar vooral aan die meisjes die worden beïnvloed door advertenties, films en glanzende foto's op Instagram, kunstzinnig bewerkt om iedereen er "mooier" uit te laten zien. Het is duidelijk dat je aan lichaamsbeweging moet doen en een gezond dieet moet volgen als je fit wilt blijven, maar je moet het vooral doen voor je welzijn en zeker niet om op sociale netwerken te verschijnen, jezelf te laten zien voor wat je niet echt bent.

Advertisement