Een verstandige vrouw klaagt niet, maar probeert een verandering aan te brengen

Janine

03 Maart 2019

Een verstandige vrouw klaagt niet, maar probeert een verandering aan te brengen
Advertisement

Soms hebben vrouwen de neiging om te reageren op de onverbiddelijke ouderdom door te klagen; eerst marginaal, licht; daarna met steeds meer overtuiging en bitterheid. Klagen is echter tijdverspilling: er is nog veel te leren, en er zijn nog zoveel dromen waar te maken.

Degenen die kiezen voor een meer pro-actieve, dynamische en positieve houding, zijn ongetwijfeld verstandig: het zijn die vrouwen die de waarheid met mededogen vertellen, die de woede van de jeugd achter zich hebben gelaten, als een versleten en nutteloze jurk.

Verstandige vrouwen kijken terug zonder wrok of pijn, maar gaan verder richting de toekomst, kiezen op een intuïtieve manier hun weg en laten hun hart de te volgen route aangeven. Ze hebben veel kwaliteiten, maar deze 13 regels hebben alle verstandige vrouwen gemeen.

via rincondeltibet.com

Advertisement
maxpixel

maxpixel

1. Verstandige vrouwen klagen niet over waar ze een hekel aan hebben of zich aan ergeren: ze veranderen het, handelen actief omdat de omringende realiteit hen tevreden stelt.
2. Verstandige vrouwen zijn onverschrokken, zijn niet bang voor de uitdagingen die de toekomst voor hen in petto heeft: ze weten dat er altijd iets te leren valt, dat wil zeggen, nieuwe mogelijkheden om geestelijk rijker te worden.
3. Verstandige vrouwen hebben groene vingers en houden van dieren: hun liefde voor het leven omvat de hele schepping, ze hebben bewondering voor de natuur, ze vinden er vrede in, zoals in de omhelzing van een moeder.
4. Verstandige vrouwen vertrouwen op hun intuïtie en respecteren dat van anderen, moedigen hen aan om ernaar te luisteren: door bewust de band met hun eigen spiritualiteit na te leven, voelen ze rationeel nog voordat ze het begrijpen de goede aard van dingen en keuzes.

Advertisement
Edward Cisneros/unsplash

Edward Cisneros/unsplash

5. Verstandige vrouwen nemen elke dag een paar minuten de tijd om na te denken en te mediteren, omdat dit hen helpt om de verbinding met hun innerlijke zelf te behouden en niet hun weg te verliezen; en op deze manier lichaam en geest te ontspannen.
6. Verstandige vrouwen staan ​​klaar om te verdedigen waar ze in geloven en die ze belangrijk vinden: ze kennen de echte waarde van dingen, en aarzelen niet om te vechten om het te beschermen.
7. Verstandige vrouwen laten zich leiden door hun hart, in die zin dat het hen de beste keuze laat zien die genomen moet worden, en omdat ze dankzij hun goede ziel alleen het goede van anderen om zich heen aantrekken.
8. Verstandige vrouwen vertellen de waarheid met mededogen, omdat ze zich ervan bewust zijn dat het soms pijn kan doen, maar ze hebben een morele plicht om licht te werpen in de duisternis.
9. Verstandige vrouwen luisteren naar hun lichaam: het is normaal dat zij een duidelijkere beleving van hun lichaam ontwikkelen.

maxpixel

maxpixel

10. Verstandige vrouwen houden ervan om te improviseren en te spelen, omdat ze op deze manier het kind in zich naar boven halen, de zuiverste en meest oprechte essentie van hun wezen.
11. Verstandige vrouwen smeken niet, bedelen niet, maar verklaren en overtuigen dankzij de waarheid van hun woorden en daden.
12. Verstandige vrouwen lachen, altijd en samen met anderen, omdat ze de overweldigende en aanstekelijke kracht van lachen kennen en weten dat het het beste wapen is tegen negativiteit, woede en verdriet.
13. Verstandige vrouwen genieten van elk moment van het leven met eenvoud, omdat ze zich ervan bewust zijn dat elk moment vreugde en geluk kan bevatten, als je het maar weet te observeren en begrijpen.

Verstandige vrouwen zijn zij die de wereld kunnen veranderen, omdat ze alle kwaliteiten hebben om het te doen. Dus stop met klagen over je fouten, die van anderen of de wereld die jou niet begrijpt of verdient: kies ervoor verstandig te zijn, gebruik je tijd op de beste manier, voor jezelf en voor anderen.

Advertisement