Deze betoverende korte film over de vriendschap tussen een pitbull en een zwarte kat is ontroerend

Janine image
door Janine

11 Maart 2019

Deze betoverende korte film over de vriendschap tussen een pitbull en een zwarte kat is ontroerend
Advertisement

Het vooroordeel is dat afschuwelijke mechanisme waardoor we een mening over een persoon of een feit hebben, zelfs als we hem of haar niet kennen. Jammer genoeg leidt dit vaak tot het uitsluiten van mogelijkheden, zoals misschien een speciaal iemand kennen of een nieuw project proberen, alleen maar omdat we geconditioneerd zijn door een vooroordeel.

Dit is het thema - of liever een van de thema's - dat wordt behandeld in deze lieve geanimeerde korte film, die gaat over de vriendschap tussen een twijfelachtige zwarte kat en een verdrietige pitbull.

Deze betoverende korte film over de vriendschap tussen een pitbull en een zwarte kat is ontroerend - 1

De 2D korte film is volledig met de hand gemaakt en dit geeft het nog meer charme. Het werd geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn Hendrickson voor SparkShorts, een project van Pixar dat ontstaan is om een kans te geven aan nieuw talent en nieuwe grenzen van verhalen te verkennen.

Advertisement
Deze betoverende korte film over de vriendschap tussen een pitbull en een zwarte kat is ontroerend - 2

En we moeten zeggen dat deze film vele unieke aspecten heeft. Met veel liefde slaagt het erin problemen als vriendschap, het aangaan en het overwinnen van moeilijkheden onder ogen te zien, dit alles met hilarische fragmenten waarin de kat de typische bewegingen van zijn soort maakt.

Tot slot, het thema van de relatie tussen mens en dier: de pitbull uit de korte film is niet slecht, maar hij stond op het punt om er één te worden door de druk die zijn afschuwelijke baasje hem had opgelegd.

Deze betoverende korte film over de vriendschap tussen een pitbull en een zwarte kat is ontroerend - 3

Rest ons nog je veel kijkplezier te wensen!

Advertisement