Een hond wordt vastgebonden en in een greppel gegooid, maar de verantwoordelijke maakt een fout die hem duurt komt te staan

door Janine

02 Maart 2019

Een hond wordt vastgebonden en in een greppel gegooid, maar de verantwoordelijke maakt een fout die hem duurt komt te staan
Advertisement

Het is niet nodig om een hond te hebben om deze trouwe vriend te kunnen waarderen: kijk maar naar de goedheid in zijn lieve ogen, en de onweerstaanbare vreugde die, als hij zijn baasje ziet een glimlach tevoorschijn haalt die hem laat stralen - vanaf het puntje van de haren tot aan die van de oren - om de waarde van dit levende wezen te begrijpen en het geluk om er één in je leven te kunnen hebben.

En toch zijn er mensen die dit allemaal niet kunnen zien, misschien omdat hun hart bijziend is; en in staat zijn om boos te worden op deze lieve dieren.

Het verhaal van de teckel Flick gaat over dit soort mensen, maar ook over de goede mensen, waardoor het verhaal van deze schattige kleine hond niet in een tragedie is geëindigd.

Advertisement

WE NEED YOUR HELP! Do you recognize this dog? He was dumped in a ditch last weekend near Old Highway M and Schneider...

Pubblicato da Jefferson County Sheriff's Office su Giovedì 14 febbraio 2019

Het nare avontuur van Flick is aan het licht gekomen via het kantoor van de Sheriff in Jefferson County in Missouri, dat op 14 februari op Facebook een oproep heeft gedaan om de eigenaar van een arme teckel op te sporen, die zwaargewond werd aangetroffen. Het ongelukkige dier werd namelijk "afgelopen weekend in een greppel gedumpt in de buurt van de oude snelweg M en Schneider Road. Hij had het koud, had honger en zou een hersenschudding kunnen hebben." De hond was vastgebonden met elektrisch tape en in de steek gelaten in een greppel in de winterkou.

Gelukkig "vond een agent hem tijdens een patrouille en nam hij de hond mee naar een dierenkliniek. Het gaat nu veel beter met Jimmy, zoals hij genoemd werd, we willen hem graag terugbrengen naar zijn baasjes. Wie zijn familie kent, kan onze detectives bellen op 636-797-5515."

Advertisement

 

 

Dankzij dit bericht was het mogelijk om de eigenaar op te sporen: het gaat om Katie Kofron, die reageerde door een foto van haar teckel en haar trieste verhaal te delen. Zo werd ontdekt dat de hond Flick heet, 13 jaar oud is en een week eerder op mysterieuze wijze uit huis is verdwenen.

"Ik liet hem vrijdagavond rond 20.30 uur buiten lopen, voordat ik mijn zoon naar bed bracht, en ik wachtte op de gebruikelijke 5 minuten. Hij kwam niet terug, dus heb ik overal in de buurt gezocht."

Zijn verdwijning leek meteen vreemd voor Katie, niet alleen vanwege de hoge leeftijd van de hond: "Hij verlaat onze tuin nooit, dus ik voelde dat er iets mis was, maar ik hoopte dat een familie hem had meegenomen, denkend dat het een verdwaalde hond was. Iemand moet hem uit onze achtertuin hebben gehaald, omdat hij nooit wegloopt, alleen naar de buren, omdat hun honden zijn vriendjes zijn."

Flick had al geleden onder het verlies van het kleine hondje dat bij hem woonde en hij had al dagen niet gegeten. Katie legde uit dat hij ook een gevoelige maag had en geen voedsel accepteerde.

Ondertussen deden detectives Lee Morris en Nick Shuenemann op 19 februari een belangrijke ontdekking: een vingerafdruk op de tape die werd gebruikt om de teckel vast te binden. Zodoende konden ze de persoon die hem had ontvoerd en in de steek had gelaten opsporen: Paul Garcia, een 39-jarige die onmiddellijk werd gearresteerd.

Flick keerde, toen hij hersteld was, terug naar huis met Katie, die nu een facebookpagina heeft geopend om zijn nieuwe fans op de hoogte te houden van de gezondheid en het leven van de teckel. Eind goed al goed, vooral wanneer je omringd bent door een gemeenschap van mensen die dieren liefhebben en hen beschermen als leden van de gemeenschap.

Advertisement