Deze arts verwelkomt elk kind dat hij op de wereld zet met een prachtig zelfgemaakt geschenk

Janine

07 Maart 2019

Deze arts verwelkomt elk kind dat hij op de wereld zet met een prachtig zelfgemaakt geschenk
Advertisement

Sommige beroepen zijn niet alleen banen, maar echte missies, passies en roepingen. Eén van deze is die van een arts, en om alle beschreven concepten waardig weer te geven, is er een gezondheidswerker die in de Verenigde Staten woont, met een heel speciale manier om voor zijn patiënten te zorgen. We hebben het over Erik Bostrom, een jonge arts die gepersonaliseerde dekbedovertrekken naait met de naam, de datum, de lengte en het gewicht van elk kind dat geboren wordt.

via Riverwood Healthcare Center

Advertisement
Deze arts verwelkomt elk kind dat hij op de wereld zet met een prachtig zelfgemaakt geschenk - 1

Dr. Brostrom is geen gynaecoloog, maar een huisarts in het Riverwood Healthcare Center in Minnesota. In deze structuur is het zijn taak om de pasgeborenen in de armen van hun ouders af te "leveren". Deze specifieke traditie begon toen de arts deel uit begon te maken van het gezondheidszorgteam van het stadsziekenhuis, als een originele manier om zich bekend te maken bij de nieuwe patiënten.

Het is niet eenvoudig om de 'nieuwkomer' in een gemeenschap te zijn, dus Bostrom vroeg zijn collega's om advies over hoe hij het vertrouwen van de mensen kon winnen. Een verpleegster adviseerde hem vervolgens om dekbeovertrekken te maken als geschenk aan stellen wier kinderen in het ziekenhuis werden geboren. Een origineel, persoonlijk geschenk dat zeker zeer welkom zou zijn.

Dr. Erik Bostrom takes up a new hobby of sewing and embroidering blankets for every newborn he delivers at Riverwood....

Pubblicato da Riverwood Healthcare Center su Martedì 11 dicembre 2018

Dr. Erik nam ongeveer twee jaar de tijd om te leren borduren, maar toen werd hij er zo goed in, dat hij een kamer in zijn huis aan deze activiteit heeft gewijd. De ouders van pasgeborenen waarderen dit eenvoudige en tegelijkertijd attente gebaar ontzettend. Moeders in het bijzonder zeggen dat het een dierbare herinnering is die ook dient om de stress te verminderen die tijdens de ziekenhuisopname is ontstaan.

Advertisement

De reputatie van de arts is enorm gegroeid, veel stellen kiezen nu voor Riverwood Healthcare om de bevalling te programmeren. Dit verhaal maakt duidelijk dat soms een eenvoudig gebaar van menselijke warmte minstens zo belangrijk is als ervaring en competentie in een beroep.

In de lokale gemeenschap hoopt iedereen dat de jonge dokter deze prachtige traditie zal voortzetten voor de rest van zijn carrière, en troost en plezier zal brengen aan veel nieuwe moeders en vaders. Een belangrijke dag onthouden met een voorwerp dat met liefde gemaakt is, die voor altijd bewaard blijft met liefde en dankbaarheid.

 

Advertisement