Stel reist meer dan 8000 km om naar Brazilië te gaan en 4 broertjes te adopteren

Janine image
door Janine

20 April 2024

Stel reist meer dan 8000 km om naar Brazilië te gaan en 4 broertjes te adopteren
Advertisement

Er zijn miljoenen kinderen die helaas wees zijn, die niet kunnen rekenen op een dak boven hun hoofd, een warme maaltijd en de onvoorwaardelijke liefde van hun ouders. Deze dramatische realiteit zien we vooral in sommige landen, meestal de armste, waar zelfs de meest elementaire middelen ontbreken.

Gelukkig zijn er mensen met een goed hart die bereid zijn om uitzonderlijke daden van altruïsme te stellen om een verschil te maken, zoals het stel in dit verhaal: ze reisden de hele wereld over om 4 broertjes die alleen waren achtergebleven en tot extreme armoede waren gedwongen, een beter leven te geven.

Advertisement

De ontmoeting van het stel met de kinderen

De ontmoeting van het stel met de kinderen

Brandon Pratt/Facebook

Brandon en Jennifer Pratt zijn een gelukkig stel uit Iowa (VS) dat zich al snel realiseerde dat er iets mistte in hun leven: ze misten kinderen. Vermoedelijk kon het stel er geen krijgen en dus kozen ze uiteindelijk voor adoptie.

Hun namen stonden op de lijst van vele kandidaten, maar toen vervulde een telefoontje de Pratts met enthousiasme en pure levensenergie: in het weeshuis in Paulista in Brazilië was er de mogelijkheid om een kind te adopteren. Het stel aarzelde niet, ze pakten hun koffers en reisden de halve wereld rond om op de aangegeven locatie te komen.

Ze kwamen er al snel achter dat het om vier broertjes ging en verklaarden meteen dat ze ze allemaal samen wilden adopteren om ze niet uit elkaar te halen. Een heel nobel voornemen dat echter niet zonder moeilijkheden bleek te zijn.

Advertisement

De reis bleek het minste van de problemen te zijn...

De reis bleek het minste van de problemen te zijn...

Brandon Pratt/Facebook

Na meer dan 8000 km zou iedereen gedacht hebben dat “het ergste” voorbij was. Dit was echter niet het geval. Een reeks papieren, handtekeningen en vergunningen moest worden ingevuld en verkregen. Die procedures duurden enorm lang: het koppel besefte dat ze veel langer dan verwacht in Brazilië zouden moeten blijven.

Dat kon niet eens worden beschouwd - zelfs niet met veel fantasie - als een kans om van de plek te genieten en vakantie te nemen: de jongens woonden in een zeer arme buurt... de oudste van hen, slechts 6 jaar oud, werd gedwongen om te vragen voor het bedelen en door het afval snuffelen in de hoop wat extra eten bij elkaar te schrapen.

Bovendien, om het nog erger te maken, spraken Brandon en Jennifer de lokale taal niet: ze konden niet effectief communiceren met hun toekomstige kinderen en zelfs reizen met het openbaar vervoer was een nachtmerrie voor hen. Maar toen kwam het keerpunt.

Eindelijk, de benodigde documenten voor adoptie!

Eindelijk, de benodigde documenten voor adoptie!

Brandon Pratt/Facebook

Naarmate de maanden verstreken en het stel zich zo goed mogelijk probeerde aan te passen, kwam een ​​ander stel hen te hulp: Jennifers zus en haar man waren gearriveerd om een ​​frisse wind in hun leven te brengen.

Ze kenden de taal goed en hun tussenkomst was essentieel om de band tussen de kinderen en hun adoptieouders te versterken, en om sommige procedures sneller af te ronden. Na veel geduld kon de familie Pratt rekenen op 4 nieuwe leden: Leandro, Cristiano, Enzo en William!

Het duurde ongeveer drie jaar voordat alle documenten waren goedgekeurd, maar nu woont het hele gezin gelukkig en vredig in Iowa en zullen de jongens nooit meer honger lijden, maar wacht hen een mooie en liefdevolle toekomst!

Advertisement