Dit zijn de strategieën waarmee sommige mensen er altijd in slagen de dingen in hun voordeel te veranderen

door Janine

08 Maart 2019

Dit zijn de strategieën waarmee sommige mensen er altijd in slagen de dingen in hun voordeel te veranderen
Advertisement

Leven met een perverse narcist is een van de meest giftige en schadelijke vormen van relaties. Dit soort individuen hebben het vermogen om de werkelijkheid in hun voordeel om te zetten, van beulen naar slachtoffers, terwijl de laatste de schuld krijgen. Deze mensen hebben een verwrongen behoefte om anderen emotioneel te gijzelen en onder alle omstandigheden controle uit te oefenen. Dit zijn hun belangrijkste strategieën:

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Selectieve onoplettendheid. Het is een manier om te misleiden, om af te leiden van het enige echte doel, om een ​​fout te vinden in de woorden van de ander om een ​​overtuigende leugen te verzinnen.
Rationalisatie. De narcist zoekt naar een logische en samenhangende verklaring en probeert elk gedrag te rechtvaardigen, hoe onaanvaardbaar het in eerste instantie ook lijkt. In de praktijk proberen we koelbloedig te accepteren wat eerder absurd was.
Misleidend. Door het belangrijkste van een discussie op iets anders te verplaatsen, verdwijnt de voornaamste reden voor de discussie, de ernst wordt verminderd en zo kun je de gesprekspartner manipuleren.
Schuldgevoel. Wie geen geweten heeft, weet in plaats daarvan dat van anderen te gebruiken als een wapen om hen pijn te doen en te martelen.
Ontkenning. Een perverse narcist betwist het bewijs van de feiten omdat elke leugen gebaseerd is op anderen en zelfs één waarheid zou het hele luchtkasteel doen instorten. Verwarring en schuldgevoelens, de "onrechtvaardige" beschuldiging zorgt ervoor dat het slachtoffer zelfs om vergeving vraagt ​​voor zijn eigen vermoedens.
Minimalisering. Door de ernst of het belang van acties of woorden te vergroten of verkleinen, probeert men alles te rechtvaardigen.
Vernedering. Met gemengde scherpe waarnemingen, beledigende opmerkingen en sarcasme voeden perverse narcisten de angst en onzekerheid van anderen door hen beschaamd en onbekwaamd te maken.
Versluierde dreiging. De perverse narcisten zijn meesters in het intimiderend subtiel vermommen, waardoor ze angst, spanning en psychologische druk creëren.

Advertisement
pxhere

pxhere

Verraad, vernedering, ontsnapping en terugkeer zijn dagelijkse kost voor perverse narcisten, omdat de enige manier van leven die zij kennen, die van anderen leeg te zuigen als hebzuchtige vampiers is. Vaak hebben dit soort individuen een dubbele of drievoudige relatie, omdat het in staat zijn een groot aantal mensen te bedriegen hen verheugt en verheft. Het is niet gemakkelijk om ze te identificeren, en het is nog moeilijker om er vanaf te komen, maar nu je er iets meer over weet, doe je de volgende keer dat je een van deze gedragingen lijkt te ontdekken, wat je kunt om jezelf te redden.

Advertisement