Hij eet popcorn voor de tv: de volgende dag wordt het kind in het ziekenhuis opgenomen omdat zijn lichaam het als iets vreemds herkent - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij eet popcorn voor de tv: de volgende…
Je moeder is je enige vriendin die altijd dicht bij je zal zijn, in voor- en tegenspoed Hij hoort geluiden op de veranda, wanneer hij naar buiten komt, staat hij voor een complete spelende familie lynxen

Hij eet popcorn voor de tv: de volgende dag wordt het kind in het ziekenhuis opgenomen omdat zijn lichaam het als iets vreemds herkent

Door Janine
12.981
Advertisement

Een van de positieve aspecten van sociale media is het delen van persoonlijke ervaringen, waardoor andere mensen over belangrijke dingen kunnen leren.

Dit is de reden waarom een moeder besloot op Facebook te schrijven wat haar familie overkwam, omdat haar 2-jarige zoon op een avond wat popcorn at.

Dit is wat er is gebeurd en wat we kunnen leren van hun ervaring.

 

 

 

 

"Ik heb besloten onze ervaring te delen, omdat veel mensen, die ik het verteld heb, geschrokken en verrast door het gevaar van popcorn waren," zei Nicole Johnson Goddard, de moeder van Nash, het ongelukkige kind.

Ze zijn lekker, goedkoop, hebben een laag caloriegehalte en kinderen zijn er dol op: popcorn lijkt de perfecte snack voor de middag of avond tijdens het kijken naar een film. Ook Nicole had nooit gedacht dat ze zelfs gevaarlijk konden zijn.

"Afgelopen zaterdag zaten we samen naar een film op tv te kijken. We aten er wat popcorn bij. Ook Nash nam er wat van en er gebeurde niets raars. De volgende dag had hij een lichte hoest, maar ik dacht dat hij hetzelfde virus had opgelopen als wij".

Maar Nash bleef hoesten en uiteindelijk kreeg hij ook koorts: de gealarmeerde moeder merkte dat er iets mis was met zijn ademhaling.

In het ziekenhuis werd Nash onderworpen aan een röntgenfoto: de arts zag iets bij de longen en wilde een bronchoscopie doen.

De artsen besloten toen om de kleine Nash te opereren omdat in zijn longen de popcorn zat die hij een paar dagen eerder had gegeten: zijn lichaam had pus geproduceerd die de popcorn als iets vreemds herkende en dit had een flinke ontsteking veroorzaakt.

Het kostte twee operaties om alle popcorn te verwijderen en Nash mocht pas weer naar huis nadat hij weer opgeknapt was.

Zulke ontstekingen kunnen fataal zijn voor zulke kleine kinderen: het had veel slechter kunnen aflopen, maar hoewel de ouders erg blij zijn om Nash weer in hun armen te hebben, zijn ze bang dat hetzelfde kan gebeuren met een ander kind.

Popcorn is niet geschikt om te eten onder de leeftijd van 5 jaar. Je moet heel voorzichtig zijn met wat je kleine kinderen geeft en bij elke twijfel is het beter om contact op te nemen met je vertrouwde kinderarts. Het kan het leven van onze kleintjes redden!

Tags: KinderenEtenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt