Dit is de reden waarom de aan de buitenkant sterkste vrouwen, de meest fragiele van binnen zijn

door Janine

27 Maart 2019

Dit is de reden waarom de aan de buitenkant sterkste vrouwen, de meest fragiele van binnen zijn
Advertisement

Er zijn vrouwen die onverwoestbaar, sterk en zelfverzekerd lijken, met een lachend gezicht in elke situatie, in staat anderen aan te steken met hun opgewektheid en positiviteit. Deze vrouwen gaan door het leven alsof ze de problemen van hun af laten glijden, alsof niets hen kan raken. Ze lijken immuun voor fouten op het werk, teleurstellingen in de liefde, verdriet. Toch kent niemand de werkelijkheid en hoe groot de pijn is die zij in zich hebben.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Het zijn vaak vrouwen die aan de buitenkant meer solide en onkwetsbaar lijker maar juist fragieler en delicater vanbinnen zijn. Men zou kunnen geloven dat deze sterke wezens praktisch alles hebben en genoeg aan zichzelf hebben. Al het succes, de kordaatheid, de beste lijken te zijn, is slechts wat ze besluiten te onthullen en te laten zien.

Vrouwen als deze dragen de hele dag een pantser, hebben een andere identiteit, die niet alleen voorkomt om de buitenkant aan te raken, maar ook wat er van binnen gebeurt te tonen. Niemand zal ooit weten welke last zij dragen, niemand kan de demonen zien die hen elke nacht gezelschap houden terwijl ze in slaap vallen.

Deze vrouwen weten elk doel te bereiken dankzij hun ijzeren wil en ze hebben een energie die onuitputtelijk lijkt. Ze zijn in staat om anderen op te vrolijken wanneer ze zelf verdrietig en ongemotiveerd zijn, maar onder de make-up hebben ze de vlekken van opgedroogde tranen.

Ze klagen nooit en koesteren hun pijn niet. Ze likken hun wonden en blijven alles in stilte verdragen met een ongelooflijke waardigheid. Ze lijken soms verwaand te zijn, maar dat komt alleen omdat ze bang zijn om hun ware gevoelens te laten zien.

Advertisement
Dit is de reden waarom de aan de buitenkant sterkste vrouwen, de meest fragiele van binnen zijn - 2

Dit soort vrouwen zijn kostbare metgezellen en vriendinnen, ze weten hoe ze moeten luisteren, begrijpen en troosten, ook al is er nooit iemand in de buurt wanneer ze zelf stoom willen afblazen. Maar dat maakt niet uit, want ondanks alles en iedereen kunnen ze de wereld zonder angst aan en blijven ze zelfs na duizend keer te zijn gevallen overeind staan. Ze hebben een dikke huid en vanbinnen zijn ze zacht, maar de laatste laag, die van het hart, is echt ondoordringbaar. Hun moed zorgde ervoor dat ze ontelbare beproevingen overleefden, waardoor ze zijn geworden wat ze zijn, uitzonderlijke mensen, vechters, unieke vrouwen.

Advertisement