Het teken van Weegschaal laat zich niet op zijn kop zitten: behandel hem dus met respect

door Janine

20 Maart 2019

Het teken van Weegschaal laat zich niet op zijn kop zitten: behandel hem dus met respect
Advertisement

Trots, koppigheid, gevoeligheid gemaskeerd door ruwheid, dit zijn slechts enkele van de dominante eigenschappen van degenen die geboren zijn onder het teken van Weegschaal. Alleen al ermee te maken hebben is geen eenvoudige zaak, terwijl het winnen van hun vertrouwen een echte onderneming kan worden. Al generaties lang aangetrokken door schoonheid, zijn personen onder deze hemel alert op details, vooral vrouwen. Ze houden niet van slordigheid en willen altijd verrast worden.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Een andere kenmerkende eigenschap van de Weegschaal is zijn vriendelijke en zachte ziel, zeer gevoelig en ontvankelijk. Plagen en beledigingen hebben verwoestende gevolgen en veroorzaken hem veel leed. Tegelijkertijd is dit teken echter ook heel vastberaden, koppig en houdt hij er niet van dat anderen hem vertellen wat en hoe iets moet.

Dit soort mensen is uiterst autonoom en onafhankelijk, het is nutteloos om hen iets op te leggen, hooguit kun je hen wat advies geven, maar zij zullen uiteindelijk zelf beslissen. Het iconische beeld van Weegschaal symboliseert niet alleen de balans, maar ook de neiging om elke kwestie goed af te wegen. Bij elke beslissing geven deze personen er de voorkeur aan de situatie zorgvuldig te beoordelen, handelend volgens hun tempo.

Hem haasten is nutteloos en werkt averechts. Een Weegschaal die zich onder druk voelt, wordt niet sneller in zijn beslissingen, maar alleen meer gestrest en angstig. Dergelijk gedrag leidt alleen maar tot afstand, dus het is beter om jezelf te bewapenen met kalmte en geduld.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een aspect dat nauw verwant is aan de emotionele en de stijfkoppigheid van de Weegschaal is ook zijn soms grillige gedrag. Weegschalen weten als weinigen hoe ze zichzelf in de wereld moeten opstellen, dus weg met drastische methoden, er is lieflijkheid nodig. Bij het aangaan van een relatie met een man of vrouw van dit teken, moet men zich ervan bewust zijn dat er vaak vuurwerk zal zijn. De Weegschaal krijgt nooit genoeg van aandacht en zorg, maar ze reageren op genegenheid met alles wat ze hebben. Liefde en vriendschap met hen worden avonturen, hard en moeilijk, maar uiteindelijk buitengewoon.

Advertisement