De 10 geheimen waardoor Chinese vrouwen er veel langer jong uitzien

Janine image
door Janine

03 April 2019

De 10 geheimen waardoor Chinese vrouwen er veel langer jong uitzien
Advertisement

Niemand houdt van ouder worden, maar als een onderscheid kan worden gemaakt, accepteren vrouwen het verstrijken van de jaren over het algemeen veel minder dan mannen, en dit om duidelijke esthetische redenen. Daarom proberen we de juiste formule te vinden, die door het combineren van crèmes, voeding en levensstijl de voortgang van de tijd kan vertragen, of beter gezegd de tekenen die het op het lichaam achterlaat. In dit onderzoek kunnen Chinese vrouwen een model zijn, omdat ze altijd veel jonger lijken dan hun leeftijd - en misschien zit hun geheim in deze tien trucs.

Advertisement
pixabay

pixabay

1. Minder tijd in de zon doorbrengen. Chinese vrouwen houden van en beschermen hun bleke huid: ooit onderscheidend voor een hoge sociale status, wordt het nog steeds als waardevol beschouwd om de tekenen van vroegtijdige veroudering te beperken.
2. Veel water drinken. Chinese vrouwen hebben altijd water bij zich en als ze het vergeten, zijn er op alle openbare plaatsen koelers en waterdispensers.
3. De dag plannen. In China is het hebben van een dagelijks programma essentieel; met name vrouwen proberen altijd tijd te vinden voor een dutje na de lunch, zelfs op het werk. Sterker nog, studenten maken gebruik van de bibliotheek om te slapen.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

4. Geef de voorkeur aan thee boven andere dranken. Thee is een van de favoriete drankjes in China; in het bijzonder, oolong, pu-erh, rode thee met Goji, thee met astragalus of jasmijnbloemen zijn echte wondermiddeltjes voor schoonheid en gezondheid. Maar let op dat je geen melk of suiker toevoegt.
5. Vermijd calorierijke desserts. Traditionele Chinese desserts bevatten helemaal geen suiker; bovendien consumeren de Chinezen zoetigheid niet na de maaltijden, maar halverwege de maaltijd - een voorbeeldmenu? Soep, dessert en salade.
6. Blijf rustig. Of toon je emoties in ieder geval niet, om te voorkomen dat ze ons gezicht met rimpels markeren: deze tip is niet alleen een geweldig alternatief voor Botox, maar ook een betere manier van leven.
7. Ongebruikelijke make-up. De producten voor gezichts- en lichaamsverzorging bevatten algen, ginseng, extracten van medicinale kruiden, parelpoeder en natuurlijke oliën: allemaal elementen die helpen de huid glad en zijdezacht te maken.

pixabay

pixabay

 8. Eet zeewier. Dit voedsel versnelt de spijsvertering en absorbeert overtollig zout; bovendien helpen de vitaminen en chlorofyl in de algen om de huid jonger te maken, waardoor het niveau van collageen hoog blijft. Daarnaast zijn algen rijk aan eiwitten die vroegtijdige veroudering voorkomen.
9. Acupressuur. De vrouwelijke schoonheidspunten, San Yin Jiao genaamd, worden meerdere keren per dag gemasseerd en bevinden zich in het onderste deel van het been - precies vier vingers boven het hoogste punt van de enkel. Wikkel je handen om de schenen, zodat je duimen net boven de punten komen en masseer ze een minuut.
10. Dagelijkse massage met de jade roller. Jade verbetert de bloedcirculatie in het gezicht. Online kun je een roller met twee stenen vinden: één om de acupunctuurpunten te masseren, en een andere om spanning in de gezichtsspieren los te laten.

Immers, dit zijn niet alleen simpele geheimen die je zou moeten toepassen, maar hebben ook voordelen voor de gezondheid: probeer ze uit, je zult er geen spijt van krijgen ;)

Advertisement