6 handige trucs om hakken te dragen zonder pijn en je voeten te verzorgen

Janine image
door Janine

09 Juli 2020

6 handige trucs om hakken te dragen zonder pijn en je voeten te verzorgen
Advertisement

Voeten zijn een heel belangrijk onderdeel van ons lichaam: ze ondersteunen ons en laten ons de wereld verkennen door van de ene plaats naar de andere te lopen. Juist om deze reden is het noodzakelijk om er beter voor te zorgen. Niemand wil pijnlijke voeten hebben na een mooie wandeling in de natuur of na een elegante avond waarin je misschien schoenen met hakken hebt gedragen. Voor vrouwen is het probleem misschien meer aanwezig en problematischer omdat de keuze breder lijkt: met hakken, zonder, open, gesloten, laag, hoog .. kortom, voor een vrouw zijn schoenen een serieuze zaak! Zoals bekend zijn de mooiste schoenen vaak ook de meest ongemakkelijke - dus hoe ga je om met de kleine problemen van ongemak en voorkom je dat je je voeten beschadigt?

Hier zijn enkele eenvoudige trucs om bij elke gelegenheid in de praktijk te brengen!

Advertisement

1. De derde en vierde teen vastmaken

Bij het dragen van schoenen met hoge hakken is het vrij normaal om irritatie en pijn te ervaren vanwege het extreme ongemak van de schoen. Probeer de derde en vierde teen vast te binden met speciaal plakband of zelfs met pleisters; de pijn die je voelt bij het lopen op hakken kan te wijten zijn aan dit punt, waar de verantwoordelijke zenuwuiteinden zich bevinden. Met deze truc zou je een hele avond moeten kunnen doorkomen!

Advertisement

2. Cacaoboter op de pijnlijke gedeelten

Wist je dat cacaoboter niet alleen een uitstekende lippenbalsem is, maar ook een waardevolle bondgenoot tegen voetpijn? Vooral als je net een nieuw paar schoenen met hoge hakken hebt gekocht, kan het handig zijn om een ​​beetje cacaoboter direct op de voet aan te brengen, op de meest pijnlijke delen (bijvoorbeeld op de hiel).

3. Let op overmatig zweten

3. Let op overmatig zweten

Pexels

We moeten proberen zo min mogelijk te zweten, wat verantwoordelijk is voor de voortdurende wrijving in de schoen. Voor dit doel zijn er tal van anti-transpirant deodorants die ook op de voet kunnen worden aangebracht voordat de schoen wordt aangetrokken; Je kunt ook kiezen voor talkpoeder, voor op de binnenzool of op de voet.

4. Voetenbadje

4. Voetenbadje

Pixabay

Als je niet hoeft te lopen of zware hakken hoeft te dragen, moet je voor je voeten zorgen. Een heerlijk voetenbad en wat hydraterende crème is wat je voeten nodig hebben!

5. Zolen en inlegzolen

Zolen en inlegzolen zijn een echte redding voor verschillende soorten schoenen, maar vooral voor die met hakken. Zorg ervoor dat je ze in huis hebt!

Advertisement

6. Draag vaker schoenen met hakken

6. Draag vaker schoenen met hakken

Pixabay

Je zou niet alleen hakken moeten dragen als het nodig is, voor dat ene feestje - je moet oefenen en eraan wennen, dus het is raadzaam om wat vaker hakken te dragen. Op die manier komen we erachter welk type schoen voor ons het meest geschikt is.

Advertisement