Mensen die matig alcohol drinken zijn vaak intelligenter, heeft een onderzoek ontdekt

Janine image
door Janine

31 Maart 2019

Mensen die matig alcohol drinken zijn vaak intelligenter, heeft een onderzoek ontdekt
Advertisement

Af en toe een glas wijn drinken kan een kwestie van smaak zijn, maar onderzoekers hebben vastgesteld dat het drinken in een matige hoeveelheid ook iets anders betekent.

Er zijn namelijk veel onderzoeken die intelligentie - gemeten in Intelligentie Quotient, IQ - relateren aan wijnconsumptie. Als zo'n verband gedurfd en ongegrond lijkt, hier zijn alle details van deze interessante ontdekking.

via LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

pxhere

pxhere

Vrouwen met een hoger opleidingsniveau hebben de neiging om tweemaal de dosis te consumeren dan een vrouw met een lager opleidingsniveau: dit is het merkwaardige resultaat van een studie die van de London School of Economics and Political Science kwam, onder leiding van Dr. Satoshi Kanazawa.

Beter opgeleide vrouwen zouden daarom eerder geneigd zijn om wijn te consumeren dan mensen met een lagere opleiding en de reden zou volgens de onderzoekers van een evolutionair type zijn: kort gezegd lijkt het erop dat intelligente mensen met nieuwe situaties met meer kalmte en gemak weten om te gaan", vergeleken met de oude voorouderlijke toestand van de mens.

Advertisement
pixabay

pixabay

Britse onderzoekers sluiten de mogelijkheid uit dat matig alcoholgebruik mogelijk in verhouding staat tot andere factoren dan intelligentie, zoals sociale status of het soort werk dat wordt uitgevoerd: volgens hen heeft de neiging alcohol in matige doses te waarderen exclusief te maken met het IQ. Die trend wordt ook gevonden bij mannen, maar bij vrouwen is het veel meer uitgesproken.

Als bewijs hiervan zou er ook een ander Fins onderzoek zijn dat drieduizend identieke tweelingen onderzocht, waaruit bleek dat degene die als eerste begon te praten ook degene was die op meerderjarige leeftijd meer alcohol consumeerde dan de andere helft van de tweeling. Omdat het de taalvaardigheid is die direct verbonden is met het IQ, is daarom gematigd drinken van alcohol een "symptoom" van intelligentie.

Het is een eigenaardig feit dat intelligente mensen wijn op een specifieke manier lijken te waarderen in vergelijking met andere soorten alcohol.

Dus, misschien kunnen we stoppen met het demoniseren van iemand met een glas wijn in de hand: het kan namelijk een aanwijzing zijn voor iemand die heel interessant is om een praatje mee te maken!

Source:

Advertisement