Dit stel besloot hun bruiloft te vieren door een diner aan te bieden aan meer dan 200 behoeftige mensen

Janine image
door Janine

03 April 2019

Dit stel besloot hun bruiloft te vieren door een diner aan te bieden aan meer dan 200 behoeftige mensen
Advertisement

De droom van elk verliefd stel is om te trouwen en een onvergetelijk feest te geven voor familie en vrienden. Maar dit is niet wat dit bruidspaar in gedachten had om deze gelukkige gebeurtenis te vieren.

Ana Paula Meriguete, een 23-jarige zangeres, en Victor Ribeiro, een 24-jarige leraar lichamelijke opvoeding, inwoners van de Braziliaanse stad Guarapari, hebben besloten hun bruiloft op een andere manier te vieren door een diner aan te bieden aan een aantal behoeftige gezinnen in de stad. Met enorm succes en deelneming.

via Estadao

Advertisement

 

Ana en Victor kennen elkaar sinds 2016 en, ter gelegenheid van het huwelijk dat plaatsvond in februari 2019, besloot het jonge bruidspaar zich te laten inspireren door de woorden van een beroemd Braziliaans lied dat hen aanspoorde om een goed hart te hebben en de meest behoeftigen te helpen:

Als je een etentje wilt geven,

nodig dan geen vrienden, familie of anderen uit.

Ga de straat op en zoek hen die jou geen kado kunnen geven,

zodat jouw gebaar door God herinnerd zal worden

De beslissing van Ana en Victor kwam onmiddellijk ter ore bij familieleden en vrienden, die enthousiast waren over de solidariteit die het initiatief in de hele stad Guarapari kreeg. En dus besloten familieleden, vrienden en eenvoudige medeburgers om een handje te helpen bij het organiseren van het liefdadigheidsdiner; vrienden zorgden voor livemuziek, een bedrijf leende stoelen, een ander leende handdoeken en meubels en anderen meldden zich vrijwillig aan, anderen bereidden het avondeten voor. En het succes en de deelname aan het evenement was buitengewoon.

Advertisement

Het liefdadigheidsdiner vond een week na het huwelijk van Ana en Victor plaats in het Santa Monica Social Center, en de deelname van behoeftige gezinnen bereikte het onverwachte aantal van 200 personen.

Het echtpaar, dat al betrokken is bij sociale projecten in de stad in verband met de parochie die zij bijwonen, had geen moeite om het feest te veranderen in iets dat hulpbehoevende mensen in de stad waar Ana en Victor wonen concreet zou kunnen helpen.

Toen ze het geluk zagen in de ogen van meer dan 200 behoeftige mensen, realiseerden Ana en Victor zich onmiddellijk dat ze het juiste hadden gedaan. Het echtpaar uit Guarapari heeft in het verleden al het kerstdiner en ontbijt met de daklozen van hun stad doorgebracht en dankzij alles wat ze in het leven hebben bereikt, is hun beslissing om door te gaan met het doen van liefdadigheid sterker dan ooit!

Een bijzondere les met hart en menselijkheid die iedereen zou moeten nemen als een voorbeeld van het leven en de liefde voor degenen die ons het meest nodig hebben.

Advertisement