6 regels om te leren alleen te zijn en niet van iemand afhankelijk te zijn, en toch gelukkig te zijn

Janine image
door Janine

18 April 2019

6 regels om te leren alleen te zijn en niet van iemand afhankelijk te zijn, en toch gelukkig te zijn
Advertisement

Het concept van geluk is verschillend voor elk individu en is tegelijkertijd de drijvende kracht voor vrijwel elk menselijk wezen in de loop van zijn bestaan. Dit complexe en vluchtige gevoel is de kern van bijna elk leven, in al zijn vormen, of het nu een carrière, gezinsleven of liefde is. Maar wat we moeten leren, is ons goed voelen met onszelf, ook als we alleen zijn.

Hier zijn enkele regels om gelukkiger te zijn zonder van iemand afhankelijk te zijn.

Advertisement
pixabay

pixabay

De grote bestemmingen worden in kleine stapjes bereikt. Het stellen van doelen is essentieel om elke ochtend op te staan met de juiste motivatie. Deze moeten echter bereikbaar zijn om het gevoel van eigenwaarde te voeden en nieuwe uitgangspunten te worden.

Het talent moet worden gecultiveerd. In het leven moeten we nooit stoppen met het verbeteren en nieuwe dingen leren. Vaardigheden verwerven die je nog niet eerder had, is een geweldige manier om te groeien, te voldoen en jezelf voortdurend op de proef te stellen.

Iedereen is de auteur van zijn eigen geluk. Wanneer we vreugde voelen, schrijven we deze kracht aan iemand toe, hetzelfde geldt voor verdriet, maar in dit geval hebben we de neiging om iemand de schuld te geven. De anderen hebben er niets mee te maken, als je op zoek bent naar de persoon die verantwoordelijk is voor je levensomstandigheden, moet je in de spiegel kijken.

Advertisement
pexels

pexels

De mening van één iemand is niet voor iedereen van toepassing. Het is prima om te luisteren naar advies en aanwijzingen, maar vergeet niet dat iedereen het heeft over het vertellen van zijn eigen persoonlijke ervaring, dus dat geldt niet noodzakelijk voor iedereen.

Geluk is besmettelijk. Om het moreel op te vijzelen, is er niets beters dan omringd te zijn door mensen die in staat zijn om vreugde en positiviteit over te brengen. Op donkere momenten is het beter om te zoeken naar diegenen die weten hoe ze een glimlach op je gezicht weten te toveren, die je met net zoveel vreugde en dankbaarheid teruggeeft.

Nieuwe mensen zijn nieuwe energie. We mogen nooit stil blijven staan wat betreft kennissen en vriendschappen, maar open blijven staan voor nieuwe dingen. Elke aanwezigheid die in het leven komt is kostbaar, en als je onderweg iemand kwijtraakt, moet je dat aanvaarden met natuurlijkheid en kalmte.

Het vergt veel moed om gelukkig te zijn. In feite is het vaak veel comfortabeler en gemakkelijker om tevreden te zijn dan om schema’s te doorbreken en die ondoorgrondelijke en ondefinieerbare emotie te volgen die net de tijd duurt om het bij de naam te noemen.

Advertisement