Politieagenten installeren water- en voedseldispensers voor zwerfhonden en hun gebaar krijgt een wereldwijde staande ovatie

Janine image
door Janine

15 April 2019

Politieagenten installeren water- en voedseldispensers voor zwerfhonden en hun gebaar krijgt een wereldwijde staande ovatie
Advertisement

Wanneer we door de straten van onze steden lopen of in onze auto rijden, wordt onze aandacht heel vaak gevestigd op het aanzienlijke aantal viervoetige vrienden die er rondzwerven; zonder baasjes en overgeleverd aan het harde leven van de straat, hebben deze zwerfhonden ons altijd veel tederheid en emotie bezorgd.

Nu heeft de patrouille van de nationale politie in Peru een nobel initiatief opgezet om genoeg water en voedsel te bieden voor zwerfdieren, en het gebaar was onmiddellijk enorm succesvol.

via Good Times

Advertisement
Twitter

Twitter

Het vond plaats in Tacna in Peru, toen de patrouille van de stadspolitie water- en voedselautomaten installeerde voor de grote hoeveelheid zwerfhonden in het gebied; een initiatief dat is ontstaan na de aankondiging in 2017 van officiële schattingen van het aantal dieren dat op straat is achtergelaten in Peru, dat ongeveer 1 miljoen bedroeg.

Het solidariteitsproject van het politiebureau in Tacna heeft vervolgens gezorgd voor een reeks van soortgelijke initiatieven, zoals die in juni 2018 werd uitgevoerd door de politie van het district Monsefù in de stad Chiclayo, ook in Peru.

Advertisement

¡Ayer en Monsefú, hoy en Piura! Seguimos implementando dispensadores de comida para nuestros amiguitos de cuatro patas....

Pubblicato da Policía Nacional del Perú su Venerdì 20 luglio 2018

Facebook

Het ontroerende gebaar van het politiebureau van Monsefù was zo succesvol dat zelfs de officiële Facebook-pagina van de Nationale Politie van Peru het initiatief deelde en de burgers van de natie aanspoorde om water en voedseldispensers, met de hulp van hun buren of gemeentebesturen, te installeren om onze viervoetige vrienden zonder huis te helpen.

Wat vind jij? Denk je dat het Peruaanse initiatief een effectief gebaar is om het zwerfhondenprobleem op te lossen en de minder bedeelde honden te helpen die rondzwerven op zoek naar liefde en hulp?

Source:

Advertisement