x
Deze vrouw is al jaren niet meer op…
Oma gaf haar kleindochter zakgeld, maar ontdekt dat haar schoondochter het geld in eigen zak stak: nu dreigt ze haar aan te klagen Hij wordt uitgelachen na het plaatsen van de foto van de baby met zijn vrouw: het kind heeft een

Deze vrouw is al jaren niet meer op vakantie geweest om voor haar toekan te zorgen die bang is verlaten te worden

09 Oktober 2021 • Door Janine
1.422
Advertisement

Het hebben van een huisdier is in veel opzichten geweldig, maar het hangt ongetwijfeld af van het huisdier in kwestie! Geen enkele dierenliefhebber zal je vertellen dat het fokken van een bepaalde soort een hel is, maar voor sommige dieren zijn er wel enkele basisproblemen. Het opvoeden van een toekan is bijvoorbeeld in geen geval hetzelfde als het verzorgen van een gekooide parkiet, omdat het zorg en aandacht vereist (en veel geld!) die ver buiten het bereik van de meeste mensen ligt. Janelle Tsao, 35, en haar vriendin Arielle, 40, werden enthousiast toen ze Touki voor het eerst zagen, een kleine toekan in de kooi van een fokker. Sinds Touki in hun leven is gekomen, heeft Janelle nergens spijt van, maar waarschuwt: "Het hebben van een toekan is niet voor iedereen weggelegd, ik ben al twee jaar niet op vakantie geweest."

via: Mirror

Er zijn mensen die bijna voor de lol dieren kopen of adopteren, alsof het een mode is, - voor exotische dieren geldt dit misschien meer dan voor andere soorten, maar we mogen de cadeau gegeven puppy's niet vergeten en na een tijdje systematisch op straat achterlaten. Janelle, Touki's "moeder", een heel bijzondere toekan, zegt dat een dier als het hare niet het huisdier is dat iedereen wil, ook al "ziet het er op internet zo schattig uit!". Zij en haar partner, Arielle, hebben geen spijt dat ze Touki hebben geadopteerd, maar ze hebben allebei een aanzienlijke investering gedaan: Janelle kan nooit het huis uit, tenzij er een andere volwassene aanwezig is die Touki controleert. Toekans zijn monogaam en raken erg gehecht aan de persoon (of maximaal 2 personen) die ze opvoedt, in dit geval Janelle en Arielle, en ze worstelen om te accepteren dat deze hen alleen kan laten. Daarom moet Janelle altijd op zoek naar een vervanger en zelfs in dit geval kan de situatie onaangenaam worden: de toekan schreeuwt en kwaakt als een papegaai, totdat Janelle thuiskomt. Dit is de reden waarom de vrouw, na twee jaar, het zich niet kan veroorloven om zelfs maar één dag vrij te nemen!

Dieren zijn een verantwoordelijkheid! En om eerlijk te zijn, is het ook een behoorlijke kostenpost: Janelle besteedt ongeveer $80 per maand om Touki te voorzien van vers, exotisch fruit, bessen, dadels, enz...

Bovendien zijn er veel voorzorgsmaatregelen om thuis te nemen, aangezien toekans vliegen, erg nieuwsgierig zijn en "elke 5 minuten naar het toilet gaan". Het huis van Janelle is volledig bekleed met plastic lakens, vooral de banken en de ruimtes die onomkeerbaar vuil kunnen worden, juist door de uitwerpselen van haar Touki. Schoonmaken is uiteraard essentieel. Afgezien van deze ongetwijfeld beperkende aspecten, kon Janelle zich geen leven zonder haar Touki voorstellen: het is alsof je een baby of een "vliegende" aap hebt. Touki is nieuwsgierig, intelligent en aanhankelijk en zijn baasjes houden onvoorwaardelijk van hem. Beide waarschuwen echter alle nieuwsgierigen en dierenliefhebbers dat je "professionals" moet zijn om voor een toekan te zorgen. Laten we Touki's grappige video's blijven kijken, maar kom niet op het vreemde idee om een ​​toekan te gaan kopen zonder dat je er echt op voorbereid bent!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt