Elke dag, gedurende 6 jaar, draagt deze jongen zijn beste vriend op zijn rug zodat hij naar school kan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag, gedurende 6 jaar, draagt deze…
Depressie en angst zijn geen tekenen van zwakte, maar tekenen van een voortdurende strijd 10 principes van karma die je leven zullen veranderen

Elke dag, gedurende 6 jaar, draagt deze jongen zijn beste vriend op zijn rug zodat hij naar school kan

Door Janine
2.330
Advertisement

Een spreekwoord zegt: "Wie een vriend vindt, vindt een schat", maar dat zouden we eigenlijk moeten specificeren: wie een "echte" vriend vindt. Vriendschap is in feite een kostbare band, omdat twee zielen elkaar vinden die zichzelf herkennen en besluiten om elkaar te vergezellen op de reis die "leven" heet en die vanaf dan volledig verschillende kleuren en vibraties zal aannemen.

Toch is een echte vriend zeldzaam, omdat het geen eenvoudig gezelschap is, maar ook de onmisbare steun om het hoofd te bieden aan de moeilijkste momenten, zoals Xu Bingyang laat zien, die de afgelopen zes jaar zijn beste vriend Zhang Ze op zijn rug heeft gedragen om hem naar school te brengen.

Xu en Zhang zijn 12 jaar oud en gaan naar de zesde klas van Hebazi City Central School - Qingshen County - en sinds hun zesde zijn ze beste vrienden - in de meest authentieke zin van het woord. Elke dag sinds ze elkaar ontmoetten, draagt Xu Zhang op zijn rug naar school, of het nu regent of zonnig is, en helpt hem om tussen de lessen door naar het toilet te gaan.

Op 4-jarige leeftijd werd Zhang gediagnosticeerd met myasthenia gravis, een zeldzame spieraandoening - bekend als de lappenpopziekte - waardoor hij de controle over zijn beenspieren volledig verloor, waardoor hij niet alleen kon lopen.

Gelukkig heeft Zhang een echte vriend die hem niet alleen moreel, maar ook en vooral fysiek ondersteunt. "Xu Bingyang is mijn beste vriend. Elke dag studeert, kletst en speelt hij met mij. Ik ben hem dankbaar dat hij elke dag voor me zorgt", vertelde Zhang aan Sichuan Online, eraan toevoegend dat hij hem nooit genoeg zou kunnen bedanken voor zijn goedheid.

Xu zei van zijn kant dat het een plezier is om de “wandelstok” van zijn vriend te zijn, en dat het niet moeilijk is om hem te steunen, gezien het feit dat hij meer dan 40 kg weegt en Zhang rond de 25. Natuurlijk zijn de bewegingen niet eenvoudig, aangezien het bijvoorbeeld ongeveer drie minuten duurt om de 70 meter te lopen die de klas van het toilet scheidt; voor deze korte afstanden houdt Xu Zhang bij de hand, tilt hem opzij en samen bewegen ze langzaam; om de trap op te lopen, draagt Xu Zhang op zijn schouders.

Advertisement

De eerste drie jaar werd Zhang ook geholpen door een andere jongen, maar toen ging hij van school af en alleen Xu bleef over om hem te ondersteunen. Xu gelooft dat het zijn verantwoordelijkheid is om behoeftigen te helpen, en de leraren hebben bevestigd dat de jongen hard werkt, erg volwassen en vrijgevig is: “Al vele jaren doet hij goede daden en hij klaagt nooit tegenover de leraren en klasgenoten". Hij is ook zo'n bescheiden jongen dat hij thuis nooit over zijn altruïstische gebaar heeft verteld. In werkelijkheid is het voor Xu een levenskeuze: in feite is zijn grootste wens om anderen te blijven helpen, vrijwilligerswerk te doen wanneer hij volwassen is.

Dankzij mensen als Xu kunnen we hopen op een betere samenleving en op de echte waarde van vriendschap. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt