Daarom zou je minstens een keer per jaar een reis met je moeder moeten organiseren

Janine image
door Janine

27 April 2019

Daarom zou je minstens een keer per jaar een reis met je moeder moeten organiseren
Advertisement

Toen we klein waren, hadden we bijna allemaal het geluk om heerlijke zomers aan zee of in de bergen met onze ouders door te brengen. Dit zijn ervaringen uit onze herinneringen die als normaal worden ervaren, bijna een onmisbare gewoonte voor elk gezin. Die momenten waren kostbare geschenken, dus als we eenmaal volwassen zijn, is het tijd om iets terug te doen en misschien een leuke vakantie aan onze moeder kado te doen om samen door te brengen.

Advertisement

Het organiseren van een reis met je moeder kan in het begin vreemd lijken, maar zodra de eerste onzekerheden en zorgen zijn overwonnen, kan het een echt unieke kans worden. Soms gebeurt het dat iemands wereld in de loop der jaren kleiner wordt, met gewoonten die zijn ingesloten in een routine die elke dag wordt herhaald. De horizon wordt kleiner, je gaat geen dagjes meer uit, zodat verveling en nostalgie het overnemen. Deze omstandigheden komen met name vaak voor wanneer de echtgenoot van een echtpaar relatief jong sterft, waardoor de vrouw in eenzaamheid achterblijft die nauwelijks wordt onderbroken door de bezoekjes van de kinderen.

Des te meer reden dat juist in deze gevallen iemand dicht bij zijn moeder moet zijn, niet alleen met materiële gedachten, maar kwaliteitstijd aan haar besteedt. Een jaarlijkse vakantie is de beste en liefste manier om alle warmte en liefde te tonen die ze nodig heeft. Zo'n ervaring is niet alleen gezond voor haar, maar ook voor de kinderen zelf. Dagen doorbrengen in een andere dimensie dan de gebruikelijke kan helpen om de band te verstevigen en volledig onverwachte aspecten te laten ontdekken.

Advertisement
Daarom zou je minstens een keer per jaar een reis met je moeder moeten organiseren - 2

Wanneer je je beperkt tot de vier muren van je huis en de gewoonlijke routines, heb je niet de mogelijkheid om jezelf uit te drukken en een vaak veelzijdige persoonlijkheid te tonen. In een vakantie ver van dezelfde dagelijkse patronen zal de moeder zeker anekdotes en verhalen beginnen te vertellen die ze met haar kinderen kan delen.

In een andere context leren we vaak een persoon als nooit tevoren te zien, het leren kennen van kanten van het personage die je je nooit had voorgesteld. In plaats van nog te aarzelen, hoef je niets anders te doen dan de koffer pakken, en deze vullen met nieuwe herinneringen om de rest van je leven in je hart te koesteren.

Advertisement