Het wordt je niet aangerekend om giftige mensen uit je leven te verwijderen

Janine image
door Janine

29 April 2019

Het wordt je niet aangerekend om giftige mensen uit je leven te verwijderen
Advertisement

We hebben het opnieuw over giftige mensen, over individuen die alleen voor persoonlijk gewin leven, die de energie uit anderen zuigen en alleen met iemand omgaan uit eigenbelang. Er is geen sprake van delen, verrijken, emotionele uitwisseling of groei naast hen, maar eerder van aanwezigheden die gevoelens van verdriet en onbehagen voeden. Het enige wat je hoeft te doen, is hen zo snel mogelijk en voor altijd uit je leven te verwijderen.

Advertisement
Het wordt je niet aangerekend om giftige mensen uit je leven te verwijderen - 1

Narcisten, egoïsten, manipulators, al deze figuren hebben maar één missie in het leven, ze hemelen zichzelf op door het leven van anderen ellendig te maken. Misschien doen ze het onbewust, niet met boosaardigheid maar met de houding van iemand die niet verder kan met zichzelf en geen enkele vorm van empathie heeft.

Ze kunnen in elk gebied of elke context voorkomen, van gezin tot werk, van vriendschappen tot sentimentele relaties. Ongeacht welke rol ze in hun sociale omgeving hebben, moet dit soort individuen worden geëlimineerd omdat het een bron van ongemak is en het het mentale en fysieke evenwicht schaadt. 

 

Het nemen van de beslissing om iemand uit je leven te wissen, zorgt vaak voor schuldgevoelens, je voelt je slecht, het knaagt aan je geweten en stelt je status als "goed persoon" ter discussie. Maar dit is niet zo, het is gewoon een kwestie van overleven en van het geven van de juiste waarde aan degenen die het verdienen.

Om te proberen dit proces van innerlijke evolutie te belemmeren, proberen giftige mensen dat schuldgevoel te gebruiken om een slachtoffer te lijken. Bovendien zullen deze individuen, zelfs als ze worden verdreven, proberen terug te keren met de meest subtiele psychologische middelen, slechts één contact of bericht is genoeg om hen de kans te geven een gat te heropenen.

 

Advertisement
Het wordt je niet aangerekend om giftige mensen uit je leven te verwijderen - 2

De verwijdering moet echter duidelijk, beslissend zijn, zonder de mogelijkheid om terug te keren. Je moet denken dat je eigenlijk afscheid neemt van iemand die nooit om het welzijn van anderen geeft, een valse vriend die niet zou aarzelen om iemand pijn te doen om te krijgen wat hij wil. Nadat je je op deze gedachte hebt geconcentreerd, moet je je afvragen: "Wil ik echt zo iemand aan mijn zijde?"

Een volledig en tevreden bestaan bestaat uit gezonde relaties waarin we in ieder geval net zoveel geven als ontvangen, waarin we onszelf en elkaar steunen en op elkaar vertrouwen. Het verwijderen van een giftig persoon is geen teken van zwakte of lafheid, maar van kracht en moed, omdat beide nodig zijn om je leven te veranderen en ervoor kiezen om gelukkig te zijn.

Advertisement