Een moeder beweert dat ze haar dochters autisme heeft verbeterd door alleen haar dieet te veranderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder beweert dat ze haar dochters…
Krijg je kippenvel als je naar je favoriete muziek luistert? Dit is waarom je volgens de wetenschap een speciaal brein hebt Deze zelfgemaakte snoepjes zijn de beste manier om magnesium in je dieet aan te vullen

Een moeder beweert dat ze haar dochters autisme heeft verbeterd door alleen haar dieet te veranderen

Door Janine
2.092
Advertisement

De afgelopen jaren wordt er steeds vaker gesproken over autisme: deze term identificeert een reeks stoornissen die de cognitieve ontwikkeling en interpersoonlijke relaties van het kind belemmeren.

Er is geen remedie voor autisme, omdat het een reeks aandoeningen is die sterk van elkaar kunnen verschillen. Veel ouders vinden het moeilijk om met een autistisch kind om te gaan.

Een Argentijnse moeder zei dat ze de toestand van haar dochter, die de diagnose autisme had, sterk had verbeterd, simpelweg door haar dieet te veranderen: dit is haar verhaal, dat voor veel families nuttig zou kunnen zijn.

Make Oyarzo is een Argentijnse chef-kok en moeder van twee dochters. De oudste werd op 3-jarige leeftijd gediagnosticeerd met autisme. De vrouw zag het kind elke dag verergeren, totdat ze "kinderlijker" was dan haar jongere zus.

Dit bracht haar ertoe om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over een ziekte die haar tot de dag ervoor onbekend was: ze las boeken en consulteerde internetforums die een mogelijke correlatie tussen de darm en de hersenen ontdekten. Sommige studies beweren zelfs dat er aan de basis van autistische stoornissen problemen zijn met de vertering van sommige elementen.

Make, als goede kok, heeft geprobeerd haar dochter een dieet te geven zonder de voedingsmiddelen die waarschijnlijk betrokken zijn bij deze veronderstelling: melk, suiker, soja, eieren en gluten.

Het kind vertoonde een eerste verslechtering in de eerste 4 dagen van het dieet, waarschijnlijk als gevolg van onthouding van sommige voedingsmiddelen, maar korte tijd later kwamen de eerste resultaten naar voren: Make verklaarde dat haar dochter er steeds beter in slaagde om langer geconcentreerd te blijven en ook de gedragsproblemen die ze eerder toonde, heeft verminderd. Het dieet lijkt de toestand van het kind aanzienlijk te hebben verbeterd.

Veel mensen zullen denken dat het een te drastisch dieet is, door al deze voedingsmiddelen te elimineren, maar Make verzekerd dat het niet zo is: om het te bewijzen schreef ze een boek met meer dan 150 recepten, zonder gevaarlijke ingrediënten.

Er is niets wetenschappelijk of bewezen in de ervaring van Make: alleen haar verhaal en dat van andere families die haar advies hebben opgevolgd na medisch advies. Het niet consumeren van melk, suiker, soja, eieren en gluten zou helpen bij autismespectrumstoornissen.

Het is duidelijk dat elk initiatief moet worden overeengekomen met de bevoegde artsen: Make zelf heeft zich geconfronteerd met deskundigen en universiteitsprofessoren en hetzelfde moet worden gedaan wanneer substantiële veranderingen in het dieet worden aangebracht!

Source:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5408485/

Tags: KinderenEtenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt