Elke ouder heeft een favoriet kind, maar volgens deskundigen is daar niets mis mee - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke ouder heeft een favoriet kind,…
De zoon gebruikte zijn mobiele telefoon in bed voordat hij ging slapen, zijn moeder strafte hem door hem huishoudelijke klusjes te laten doen Sinds ze in het asiel zijn achtergelaten, zijn deze twee honden nooit gestopt met elkaar te knuffelen

Elke ouder heeft een favoriet kind, maar volgens deskundigen is daar niets mis mee

Door Janine
1.524
Advertisement

Favoriete kinderen in de familie bestaan, en een sociologische studie bewijst het. Misschien zal een ouder nooit zeggen dat het waar is, hij kan het tot het einde ontkennen, maar in werkelijkheid is het wel zo.

Onder hun kinderen zal de oudste in sommige opzichten altijd de beste zijn. Dit betekent niet dat ouders niet van al hun kinderen op dezelfde manier houden, maar volgens de Amerikaanse socioloog Katherine Conger zijn voorkeuren, buiten elke hypocrisie of ontkenning, in de familie te documenteren.

De "eerstgeborene” is vaak het kind die de meeste aandacht krijgt, omdat het dankzij hem is dat twee mensen die bij elkaar zijn, ouders zijn geworden.

foto: pixabay

Conger's studie, gepubliceerd in het Journal of Family Psychology, onderzocht meer dan 380 families gedurende een langere periode. Gedurende meer dan drie jaar heeft de socioloog de dynamiek van de onderzochte gezinnen waargenomen, en kwam in de meeste gevallen tot de conclusie dat de aandacht die aan de kinderen wordt gegeven niet allemaal hetzelfde is.

De eerstgeborene, zelfs wanneer hij volwassen is, heeft het voorrecht, de neiging om de modellen te volgen die de ouders voor hem hebben vastgesteld, en om wijzer en verantwoordelijker te worden. Om dezelfde redenen kan het eerste kind op zijn beurt meer gehechtheid aan het gezin tonen.

Dit gedrag kan uiteraard jaloezie en wrijving veroorzaken, vooral bij jongere broers en zussen, die anders behandeld kunnen worden of die zich meer verwaarloosd voelen en het slachtoffer zijn van onrecht. Tegelijkertijd heeft de socioloog echter vastgesteld dat ouders met hun eerste kind strenger en veeleisender kunnen zijn.

Meer aandacht, ja, maar de oudste zijn is niet altijd zo gemakkelijk. Geen probleem voor enige kinderen: de aandacht is helemaal voor hen!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt