Deze dames spinnen elke week tapijten en dekens voor daklozen, te beginnen met plastic zakken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze dames spinnen elke week tapijten…
Het geluk van vrouwen neemt vaak toe in de periode na de scheiding, volgens een onderzoek Authentieke mensen: hier zijn de 15 signalen om ze te herkennen

Deze dames spinnen elke week tapijten en dekens voor daklozen, te beginnen met plastic zakken

Door Janine
1.328
Advertisement

Het onderwerp plastic staat steeds centraler in de publieke aandacht. Milieuschade veroorzaakt door misbruik en onjuiste verwijdering van dit materiaal is een reëel probleem dat niet mag worden onderschat.

Glazen, bestek, flessen, tassen: veel dingen om ons heen zijn gemaakt van plastic en net zo veel vervuilen ze onze straten, onze groene ruimtes en onze zeeën. Als het gaat om vervuiling, is recycling een van de vormen van preventie waar we over kunnen beschikken, en deze dames uit Mississippi hebben begrepen wat het beste is voor het milieu en voor de medemens.

Gelukkig lijkt het besef van mensen over het probleem van plasticvervuiling groter dan in het verleden. Velen proberen alternatieve oplossingen te vinden voor het gebruik en hergebruik van plastic voorwerpen.

Een daarvan is wat in het Engels "plarn" wordt genoemd. Letterlijk is het woord een fusie van "plastic" en "yarn", wat “garen” betekent.

Want plarn hergebruikt plastic zakken om ze in stoffen te veranderen. Tapijten, dekens, tassen, hoeden of eenvoudige voorwerpen: dit alles heeft absoluut geen impact op het milieu.

foto: Hans/Pixabay

Het is nog mooier als zich bij deze geniale vondst weldadigheid voegt. Een groep vrouwen uit Sardis in Mississippi, verenigd door een passie voor haken, komt elke week samen op zoek naar plastic tassen om ze in matten en dekens te veranderen om ze aan daklozen aan te bieden.

Het maken van een mat kost ongeveer 50 uur werk en meer dan 500 plastic zakken. Gezien hun breivaardigheden is het echter niet moeilijk om zulke resultaten uit plastic zakken te halen.

Deze speciale en originele garens zijn ook volledig wasbaar en herbruikbaar, voor maximale bruikbaarheid. Bovendien behoudt het materiaal waarvan ze zijn gemaakt voldoende warmte.

Een slimme manier om minderbedeelde mensen en tegelijkertijd het milieu om ons heen te helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt