Een buitengewone vader: hij studeert af terwijl hij 3 banen heeft en zijn zoon opvoedt (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

17 November 2023

Een buitengewone vader: hij studeert af terwijl hij 3 banen heeft en zijn zoon opvoedt (+ VIDEO)
Advertisement

Er zijn velen die hun kennis willen verbreden, zich willen verdiepen in een of meer schoolvakken, zich willen verdiepen in hun persoonlijke cultuur en/of een prestigieuze baan ambiëren door zich te willen diplomeren. De moeilijkheden die je tijdens het academische traject kunt tegenkomen zijn talrijk en velen zijn er huiverig voor; sommigen geven het op en trekken zich terug, terwijl anderen hun motivatie verliezen en uiteindelijk de felbegeerde specialistische kwalificatie vrij laat behalen.

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft besloten een kans te wagen door terug te keren naar de universiteit, zijn acties zijn echter ongelooflijk: zijn wilskracht, vastberadenheid en verlangen om zijn leven te verbeteren, dwongen hem om het onmogelijke te doen.

Advertisement

De prestatie van de "supervader"

De prestatie van de "supervader"

Desmond Durham/Facebook

De man heet Desmond Durham, 36 jaar, uit New Jersey en zijn vastberadenheid maakte hem zo bekend dat hij op al het lokale nieuws belandde. Waarom?

Omdat Desmond vader, student en arbeider is. Een arbeider die twee jaar lang elke dag drie banen had om voor zijn zoon te zorgen en zijn collegegeld te betalen. Met dit alles slaagde hij er ook in om de tijd te vinden om te studeren en een specialistische graad in kunst en educatief leiderschap te behalen, waarmee hij zijn wens vervulde!

Als lid van een grote familie (7 broers), is de man de enige die een dergelijk doel heeft bereikt en zijn ervaring is geplaveid met moeilijke gebeurtenissen...

Advertisement

Zijn ontroerende verhaal

Desmond werd uitgenodigd om de openingstoespraak te houden door meer dan één universiteitsstructuur om nieuwe eerstejaars te inspireren, sprekend over zijn verleden: “mijn moeder voedde me vrijwel alleen op en moedigde me aan om te studeren. Helaas verloor ik mijn vader toen ik nog maar 11 was: hij werd van mij weggenomen door de wrede daad van een persoon... maar dit heeft ertoe geleid dat ik volwassener ben geworden, vastbesloten om mijn doelen na te streven en een ouderschapsmodel heb ontwikkeld waar mijn zoon zich hopelijk door laat inspireren."

De 36-jarige heeft letterlijk hard gewerkt om zijn felbegeerde diploma te behalen: “mijn wekker ging altijd tussen 5 en 6 uur in de ochtend af, ik kon bijna al mijn activiteiten niet voor 00.00 uur afmaken en ik moest ook nog zorgen voor het eten aan mijn zoon en hem helpen met zijn huiswerk”, vertelde hij.

Als alleenstaande vader van een 9-jarig kind heeft de man grote offers gebracht, maar hij bracht ze met zijn zoon in gedachten: “ik wist dat het moeilijk zou zijn om na jaren terug te keren in de boeken, maar ik was ervan overtuigd dat het een langetermijninvestering was. Ik wilde een “sprong in het diepe” maken, me elke dag concentreren op de herinnering waarom ik dit allemaal deed en het was het echt waard", voegde hij er aan toe.

Nu is zijn verhaal een bron van inspiratie geworden en Desmond stelt aan iedereen voor die van plan is weer te gaan studeren om te ontdekken waar ze echt van houden: "het zal die liefde zijn die je dag na dag op de been zal houden, ondanks elk obstakel".

Advertisement