Zijn moeder is verrast omdat haar zoon haar vraagt om 2 lunches voor hem klaar te maken, maar dan realiseert ze zich dat één maaltijd niet voor hem is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn moeder is verrast omdat haar zoon…
Mors je vaak als je eet? Misschien ben je een genie... zonder dat je het weet Kun je het

Zijn moeder is verrast omdat haar zoon haar vraagt om 2 lunches voor hem klaar te maken, maar dan realiseert ze zich dat één maaltijd niet voor hem is

3.129
Advertisement

In een wereld waar het normaal is geworden om muren te bouwen en verdeeldheid te creëren, zijn kinderen vaak, met hun eenvoud en onschuld, in staat om hun ogen te openen voor de prioriteiten van het leven; en het verhaal dat we je vertellen is hier een bewijs van.

De hoofdrolspeler is Dylan, een kind uit New Mexico, Verenigde Staten, die zijn moeder verraste met een speciaal verzoek en een buitengewone vriendelijkheid van geest toonde.

Op een dag hoorde zijn moeder, Josette Duran, terwijl ze de lunch klaar maakte om mee naar school te nemen, zeggen: "Mam, kun je voor mij een dubbele lunch maken voor vandaag?" De vrouw, die het een eigenaardig verzoek vond, vroeg hem of het eten dat ze gewoonlijk in zijn lunchdoos stopte, misschien onvoldoende voor hem was. Maar de reactie van het kind verbaasde haar en vervulde haar met trots: "Eigenlijk is het voor een ander kind. Tijdens de lunch eet hij alleen wat fruit, kun je ook iets voor hem klaarmaken? Ik denk niet dat hij het geld heeft voor eten".

Vanaf die dag begon de vrouw het verzoek van haar zoon te ondersteunen en maakt elke dag een dubbele portie van alles klaar - broodjes, yoghurt en toetjes - die het kind dagelijks deelt.

Het is duidelijk dat na verloop van tijd het schoolpersoneel en de moeder van het andere kind op de hoogte waren van deze routine en zij vroegen Josette op school te komen.

De realiteit lag nogal gevoelig: de moeder van de andere student had haar baan verloren en had moeite om een maaltijd op tafel te zetten. Nadat ze het gebaar van Josette had vernomen, stelde ze voor haar gegeven maaltijden terug te betalen, maar dat weigerde ze categorisch. Josette zelf had in het verleden een periode van armoede meegemaakt, had zelfs in haar auto geslapen, dus ze wist heel goed wat het betekende om in moeilijkheden te verkeren.

Na dit voorval begon de school met een reeks initiatieven voor het verzamelen van geld om een fonds op te zetten om maaltijden te bieden aan minder bedeelde kinderen. Een mooi gebaar... allemaal ontstaan uit het eenvoudige en prachtige initiatief van een kind!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt