Noem het geen luiheid of vermoeidheid: het wordt depressie genoemd en het is een voortdurende en stille strijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Noem het geen luiheid of vermoeidheid:…
21 foto's laten zien dat leven met een Newfoundlander geweldig is Elli, de zwarte kat die wit wordt vanwege een zeer zeldzame aandoening

Noem het geen luiheid of vermoeidheid: het wordt depressie genoemd en het is een voortdurende en stille strijd

11 Mei 2019 • Door Janine
3.775
Advertisement

We horen zoveel over depressie, maar deze psychische nood staat nog steeds onder het sterke stigma van vooroordelen, van het minimaliseren. Meestal geassocieerd met mensen met een minder sterk karakter en meer vatbaar voor zwakheden in relatie tot min of meer traumatische gebeurtenissen in iemands leven, is depressie echter een pathologie die noodzakelijkerwijs moet terugkeren naar het licht van het algemene bewustzijn.

Omdat depressie, ondanks alles en iedereen, geen luiheid is, maar een constante strijd.


foto: Pxhere

Vaak worden degenen die lijden aan deze pathologie, ten onrechte als jammerende en niet erg actief in het dagelijks leven staande mensen gedefinieerd, niet in staat om de verplichtingen van het dagelijks leven uit te voeren met correctheid, mentale helderheid en psychofysische energie. Het is daarom geen toeval dat de meerderheid van de patiënten zich liever "verstoppen" onder de dekens, en de weg van de slaap kiest als medicijn voor angsten, bangheid en pijnen die hen teisteren en waarvan er altijd veel schaamte is om erover te praten. Een echte dagelijkse worsteling met jezelf, tegen je eigen verbrijzelde innerlijke "ik", wanhopig op zoek naar een manier om weer op de been te komen.

Dus als depressie, volgens de meeste mensen, schijnbaar verveling en luiheid blijkt te zijn bij het opstaan, wassen, aankleden en de talloze uitdagingen van de dag tegemoet treden, is dit juist allesbehalve zwakheid.

foto: Pixabay

Depressie is niet eens een gebrek aan vertrouwen of religiositeit, het heeft te maken met onopgeloste innerlijke conflicten, die als een echt getij zijn dat degenen die eronder lijden overweldigt. Veel mensen die luisteren naar de "klachten" van minder sterke mensen doen niets anders dan reageren met een bemoedigend, maar nietszeggend “je zult zien dat het goed komt”, waardoor het psychologische gevoel van eenzaamheid wordt vergroot waardoor deze persoon meer en sneller afglijdt. Maar er is een uitweg.

De concrete hulp van waardevolle mensen, van echte vrienden die elkaar grondig begrijpen, ver van elke vorm van vooroordeel, of hooggekwalificeerde personen in psychologische ondersteuning, zoals de professionele figuren van therapeuten; dit zijn de manieren om eruit te komen. Alleen dankzij hun handen die ons liefdevol vasthouden, kan men langzaam terugkeren om te glimlachen, om weer een innerlijke balans te vinden en een vrede te vinden die al heel lang ontbreekt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt