Een man wint $600 in de loterij, maar de caissière misleidt hem en geeft hem er slechts 5: kort daarna krijgt ze een vervelende verrassing - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man wint $600 in de loterij, maar…
Een wanhopig verdwaalde hond ziet een open deur en stapt in de auto: dat moedige gebaar heeft zijn leven veranderd Deze 10 tekens van sjamanistische aard zullen onthullen of je een genezer bent

Een man wint $600 in de loterij, maar de caissière misleidt hem en geeft hem er slechts 5: kort daarna krijgt ze een vervelende verrassing

Door Janine
2.498
Advertisement

Iedereen droomt ervan miljoenen in de loterij te winnen, maar zelfs als je slechts 10 euro wint, ga je ervan uit dat er achter de kassa een eerlijke operator zit die de winst controleert. Maar al te vaak vergeten we dat een caissière een gewoon mens is. Dit betekent dat hij gemakkelijk in de verleiding kan komen door gebruik te maken van zijn bevoorrechte positie, wanneer we de naïviteit en afleiding van de cliënt eraan toevoegen.

via: NBC
foto: Facebook

Het zojuist beschreven scenario gebeurde in werkelijkheid in januari 2018 in een Winn-Dixie-drankenwinkel in de Verenigde Staten. Een man die het bedrijf betrad, ging naar de caissière door een lot te tonen en te vragen om het te incasseren bedrag te controleren.

Na het lot te hebben gescand, zag de winkelbediende, Crystelle Yvette Baton, dat de klant ongeveer $600 had gewonnen, maar in plaats van de beloning te betalen deed ze alsof ze het niet opmerkte. Ze haalde 5 dollar uit haar tas en gaf deze aan de klant alsof dat het echte winnende bedrag was.

foto: YouTube

De man nam het bankbiljet en liep weg, waardoor Crystelle dacht dat ze ermee weg was gekomen, maar al snel zou haar zwendel worden ontmaskerd. Even later keerde dezelfde persoon terug naar de winkel en onthulde zijn ware identiteit. Hij was een geheime functionaris van de veiligheidsafdeling van de Florida Lottery Commission.

Beaton dacht dat ze op een gemakkelijke manier geld had verdiend, maar ze was juist in een speciaal geplande val gelopen om de eerlijkheid van de werknemers van de faciliteit te testen. Soortgelijke testen worden willekeurig in het hele land uitgevoerd en zijn bedoeld om het juiste verloop van de weddenschappen te controleren.

Advertisement

Het nieuws werd gemeld door de WBBH-TV in Fort Myers, Florida, waaruit bleek dat een borg van ongeveer $5.000 werd uitgegeven tegen de vrouw, later ook beschuldigd van drugsdiefstal. Soortgelijke gebeurtenissen gebeuren vaker, over de hele wereld, en soms zijn de ten onrechte onttrokken bedragen nog kleiner, in een soort oorlog tussen de armen, waar eerlijkheid een zeldzaam goed lijkt te zijn geworden.

In dit opzicht adviseren de autoriteiten om zeer voorzichtig te zijn, om het bedrag van de winst te verifiëren en niet alleen op de exploitant van de loterij te vertrouwen. Een eenvoudig maar effectief systeem kan bijvoorbeeld zijn om de handtekening op loten te zetten om ze herkenbaarder te maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt